Disa mënyra për ta përshpejtuar metabolizmin

  • A.P /
  • 02 maj 2021 - 08:59
Disa mënyra për ta përshpejtuar metabolizmin

Nëse ushqeheni shëndetshëm dhe duke respektuar disa këshilla të caktuara, shumë më lehtë do ta keni të humbni në peshë.

NUK HANI MJAFTUESHËM

Nëse dëshironi ta zvogëloni numrin e kilogramëve, duhet të shtoni edhe aktivitetin fizik dhe tymos konsumoni shumë kalori. Por, nuk guxoni ta teproni. Kur hani më pak se sa është e nevojshme për t'ju funksionuar trupi si duhet (rreth 1. 200 kalori për femra), vjen deri te ngadalësimi i metabolizmit.

SHMANGNI KAFEINËN

Kafeina është stimuluesi kryesor i sistemit nervor qendror, kështu që me konsumimin ditor të kafeinës mund ta përshpejtoni metabolizmin nga 5 deri 8 për qind, përkatësisht nga 98 deri 174 kalori në ditë. Sipas një studimit japonez, një gotë çaj mund ta përshpejtojë metabolizmin edhe deri në 12 për qind.

KONSUMONI KARBOHIDRATET E "BARDHA"

Shtoni konsumimin e fibrave kështu që do të kaloni në miellin integral, si dhe konsumoni pemë dhe perime. Në bazë të disa studimeve, fibrat mund ta përshpejtojnë metabolizmin për 30 për qind.

(Kosova Sot Online)