Bima që e shkatërron kancerin

  • E.K /
  • 28 July 2021 - 11:22
Bima që e shkatërron kancerin

Në majën e listës të bimëve kundër kancerit, sipas ekspertëve gjendet graviola (lat. Annona muricata). Ajo përdoret si preparat për qetësim, por edhe kundër diabetit, e në disa vende përdoret edhe për shërimin e mëlçisë. Në Indi e përdorin për gjumë më të mirë, por edhe kundër ftohjes. Por, studimet bashkëkohore kanë vërtetuar se graviola ka efekt të fortë kundër kancerit. Nëse është për t'u besuar shkencëtarëve, atëherë graviola me efikasitet vret qelizat e kancerit, madje deri dhjetë mijë herë më shumë e më shpejt se sa ilaçet bashkëkohore që përdoren në kimioterapi.

Testet laboratorike kanë treguar se ekstraktet nga graviola vrasin qelizat malinje të 12 llojeve të kancerit, përfshirë kancerin e zorrës së trashë, të gjirit, prostatës, mushkërive dhe pankreasit. Në shërimin e sëmundjeve malinje ndikon në shumë nivele - shkatërron qelizat malinje pa efekte të dëmshme përcjellëse si të vjellat, humbja në peshë dhe ajo e flokëve. Njëkohësisht e mbron sistemin imun, rregullon punën normale të organeve, kthen energjinë jetësore dhe shikimin pozitiv ndaj jetës.

(Kosova Sot Online)