Keni djegie të syve kur laheni nëpër pishina? Arsyeja se pse ju ndodh kjo, është tepër e gërditshme

  • E.K /
  • 30 korrik 2021 - 10:33
Keni djegie të syve kur laheni nëpër pishina? Arsyeja se pse ju ndodh kjo, është tepër e gërditshme

Mos ia lëni fajin klorit, nëse sytë e juaj janë të kuq, pas një noti në pishinë.

E vërteta e hidhur, është se irritimin e syve, e shkakton urina dhe djersa që ndodhet në ujin e pishinës publike.

Hulumtimi që është bërë nga Qendra për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve nga Uji, pretendon se klori vetëm se e pastron ujin.

“Djersa dhe urina e tepërt nëpër pishina publike, nuk mund të pastrohen nga klori, e si pasojë e kësaj, shfrytëzuesit i kanë sytë e infektuar” ka thënë Dr Michael J. Beach nga organizata që e ka bërë hulumtimin.

CDC paralajmëron se ekziston një parazit që transmetohet me diarrenë dhe se është imun ndaj klorit, prandaj është e rëndësishme të laheni para se të zhyteni në ujin e pishinave.

Dhe ju lutemi, kryeni nevojat personale para se të hyni në pishinë, jo gjatë notimit!

(Kosova Sot Online)