Nëse këmbët ju janë shpesh të ftohta, patjetër duhet të konsultoheni me mjekun

  • E.K /
  • 28 August 2021 - 11:21
Nëse këmbët ju janë shpesh të ftohta, patjetër duhet të konsultoheni me mjekun

Këmbët e ftohta janë një shenjë e sëmundjeve të zemrës, sigurohuni që të kërkoni ndihmë mjekësore

Sëmundjet e zemrës janë shkaku kryesor i vdekjeve në botë. Shumica e njerëzve përjetojnë sulm në zemër papritur, por në fakt, në shumicën e rasteve, sulmi në zemër ndodh si pasojë e problemeve kronike shëndetësore, që do të thotë se sinjalet e alarmit mund të vërehen shumë më herët.

Nëse vëreni se këmbët dhe pjesa nën gjunjë ju janë më të ftohta se pjesa tjetër e këmbës, shkaku i mundshëm është qarkullimi i dobët i gjakut. Kjo ndodh kur arteriet janë të bllokuara.

“Bllokimi arterial shkaktohet nga akumulimi i kolesterinës, substancave yndyrore, mbeturinave të qelizave, kalciumit dhe fibrinës”, shpjegon Shoqata Amerikane e Shëndetit të Zemrës (AHA).

“Ndërsa pllaka grumbullohet, muret e enëve të gjakut trashen, kanalet ngushtohen dhe rrjedhja e gjakut zvogëlohet. Si rezultat, qelizat nuk marrin oksigjen dhe lëndë ushqyese të tjera “.

Përfundimisht, rrjedhja e gjakut në zemër mund të zvogëlohet në atë masë sa të shkaktojë goditje në tru. Përveç kësaj, nëse ngushtohen enët e gjakut, rritet rreziku i trombozës, e cila është një nga shkaqet e goditjes në tru.

(Kosova Sot Online)