Doktori tregon se si mund ta ‘shëroni’ lemzën

  • G.G /
  • 17 shtator 2021 - 08:52
Doktori tregon se si mund ta ‘shëroni’ lemzën

Lemza mund të jetë jashtëzakonisht e bezdisshme dhe mund të duket sikur keni provuar gjithçka për ta hequr qafe.

Por një mjek thotë se ekziston një metodë që ndoshta nuk e keni provuar.

Në një postim në TikTok, Dr. Karan Raj shpjegoi pse funksionon procesi dhe kujt i erdhi ideja e çuditshme.

Ai tha: “Lemza shkaktohet nga impulse elektrike të çrregullta në nervin vagus. Masazhi i zorrës së trashë stimulon nervin vagus i cili është pjesë e sistemit nervor parasimpatik. Rritja e stimulimit të nervit vagus ndihmon në kontrollin e diafragmës dhe pastaj ndalon lemzën”.

Dr. Karan më pas theksoi Dr. Francis Fesmire, i cili ishte personi që zbuloi këtë. Dr. Fesmire i Kolegjit të Mjekësisë të Universitetit të Tennessee fitoi çmimin Ig Nobel në mjekësi për zbulimin e tij. 

https://v16-web.tiktok.com/video/tos/useast2a/tos-useast2a-ve-0068c003/f9063174683d491aae22537267a55660/?a=1988&br=1280&bt=640&cd=0%7C0%7C1&ch=0&cr=0&cs=0&cv=1&dr=0&ds=3&er=&expire=1631883001&ft=9wMeRe-H4kag3&l=202109170649350101891950153F014902&lr=tiktok_m&mime_type=video_mp4&net=0&pl=0&policy=3&qs=0&rc=ajdnOjc6ZjhpODMzNzczM0ApM2lkNDtoOGVoNzk2ZzloO2drYW81cjRfMC1gLS1kMTZzcy1fNDQuX2FhXjZiNjA2Xi06Yw%3D%3D&signature=d06d323d6486c9cd43b1e2a4f213711d&tk=0&vl=&vr=

(Kosova Sot Online)