Pse nuk duhen hequr dhëmbët e pjekurisë?

  • A.P /
  • 29 October 2021 - 14:49
Pse nuk duhen hequr dhëmbët e pjekurisë?

Edhe pse stomatologët mund të na preferojnë heqjen e dhëmbëve të pjekurisë, ka studime që e demantojnë këtë. Dhëmbët e pjekurisë fillojnë që të rriten në vitet e fundit të adoleshencës. Studimet tregojnë se rreth 67% të këtyre dhëmbëve hiqen pa nevojë. Për çka na nevojiten dhëmbët e pjekurisë? Dhëmbët janë vitalë, organe të gjalla, të cilat me pjesën tjetër të organizmit përbëjnë një tërësi.

Dhëmbët e pjekurisë, sipas meridianëve të akupunkturës, lidhen me pjesën e përparme të hipofizës. Në fakt, 46% të nervave të tërë trupit janë të lidhura me gojën dhe fytyrën. Pra, sa herë që ta hiqni ndonjë dhëmb, kjo e prish dhe shkatërron meridianin e akupunkturës. Në mjekësinë tradicionale kineze tregohet për lidhjen vitale midis dhëmbëve dhe kurrizit, nyjave, organeve dhe gjëndrave endokrine. Pra, heqja e çdo dhëmbi del se çrregullon punën e ndonjë organi të brendshëm.

(Kosova Sot Online)