6 zakonet e njerëzve që humbin peshë shumë shpejt

  • E.K /
  • 02 May 2022 - 08:38
6 zakonet e njerëzve që humbin peshë shumë shpejt

Aktualisht, obeziteti është një nga faktorët më të mëdhenj të sëmundjeve të zemrës, diabetit dhe shumë sëmundjeve të tjera vdekjeprurëse. Për hir të shëndetit tuaj, është jashtëzakonisht e rëndësishme të menaxhoni peshën tuaj.

Nëse nuk e mbani nën kontroll peshën tuaj, atëherë ka të ngjarë të vuani nga një sërë kushtesh shëndetësore edhe më vonë në jetë.s

6 zakonet e njerëzve që humbin peshë jashtëzakonisht shpejt:

1. Ndërgjegjësimi i kalorive

Njerëzit që humbin peshë dhe e mbajnë atë larg, janë shumë të vetëdijshëm për atë që konsumojnë. Meqenëse pesha e një personi ndikohet nga zakonet e tij të konsumimit, kjo ka kuptim të përsosur.

2. Ritmi me trupin tuaj

A e dini se stomakut tuaj i duhen rreth 30 minuta për t’i thënë trurit se është mjaftuar?!

3. Ushtrime të rregullta për të djegur kaloritë ekstra

Qendra për Kontrollin e Sëmundjeve rekomandon 150 minuta stërvitje të moderuar ose 75 minuta stërvitje energjike çdo javë për të qëndruar të shëndetshëm.

4. Ushqimi i ndërgjegjshëm

Për të humbur peshë, duhet të jeni të vetëdijshëm për modelet tuaja të urisë dhe të bëni një përpjekje të përbashkët për të shmangur shpërqendrimet ndërsa hani.

5. Të flesh mjaftueshëm

Sipas Shërbimit Shëndetësor Kombëtar, njerëzit që flenë nga gjashtë deri në tetë orë gjumë mund të humbin peshë në mënyrë më efikase sesa njerëzit që flenë më pak se gjashtë orë në ditë.

6. Qëndrimi i hidratuar për të rikthyer dhimbjet e urisë

Një përqindje e madhe e njerëzve janë të dehidratuar kronikisht pa e kuptuar fare. Kur jeni të etur, stomaku juaj do të ndihet si kur jeni të uritur.

(Kosova Sot Online)