Çfarë duhet të dini për astmën e lehtë të vazhdueshme

  • A.P /
  • 21 November 2022 - 14:53
Çfarë duhet të dini për astmën e lehtë të vazhdueshme

Llojet më të zakonshme të astmës janë astma e butë intermitente dhe astma e lehtë e vazhdueshme. Astma është një gjendje kronike që prek rrugët e frymëmarrjes të një personi. Shpesh zhvillohet gjatë fëmijërisë, megjithëse edhe të rriturit mund ta zhvillojnë atë.

Shoqata Amerikane e Mushkërive raporton se astma është gjendja kronike më e zakonshme tek fëmijët. Është gjithashtu e zakonshme tek të rriturit. Fondacioni Amerikan i Astmës dhe Alergjisë vlerëson se 25 milionë amerikanë kanë astmë.

 

Kur një individ ka astmë, rrugët e tij të frymëmarrjes mund të fryhen dhe të përflaken. Kjo mund të çojë në kollë, frymëmarrje, shtrëngim në gjoks dhe vështirësi në frymëmarrje.

Megjithëse simptomat e astmës janë përgjithësisht pak a shumë të njëjta, astma mund të ndryshojë në ashpërsi dhe qëndrueshmëri, transmeton gazeta “Kosova Sot Online”. Astma mund të variojë nga e lehtë dhe me ndërprerje, në të rënda dhe të vazhdueshme.

Simptomat e astmës janë përgjithësisht pak a shumë të njëjta, por astma mund të ndryshojë në ashpërsi dhe qëndrueshmëri. Astma mund të variojë nga e lehtë dhe me ndërprerje në të rëndë dhe të vazhdueshme.

Hulumtimet sugjerojnë se deri në 70% Burimi i Besuar i të gjithë njerëzve me astmë kanë astmë të butë të vazhdueshme.

Vazhdoni të lexoni për të mësuar më shumë rreth astmës së lehtë dhe mënyrave të ndryshme në të cilat mjekët e klasifikojnë dhe trajtojnë astmën.


(Kosova Sot Online)