Çfarë simbolizojnë Mimozat?

  • A.P /
  • 14 March 2023 - 14:49
Çfarë simbolizojnë Mimozat?

Një nga lulet më të zakonshme të verdha të përdorura në poezinë simbolike dhe mesazhet e tjera, lulja e mimozës përfaqëson zakonisht diellin. Mund të përdoret për të simbolizuar natyrën e dashurisë së fshehtë – askush nuk e di se unë të dua! – ose mund të përdoret gjithashtu për të simbolizuar ndjeshmërinë ose sigurinë e fortë.

Lulet e mimozës shpesh lidhen me temat e sensit dhe ndjeshmërisë së mirë. Ato mund të përdoren për të treguar që ju dëshironi të “zgjeroni” jetën tuaj gjithashtu, pavarësisht nëse kjo ka të bëjë me karrierën tuaj, familjen tuaj, apo edhe udhëtimet.

 

Në disa kultura, lulja është më e lidhur drejtpërdrejt me ndjeshmërinë dhe jepet si një gjest zie. Në Shtetet e Bashkuara, lulet e mimozës janë të lidhura me Ditën e Gruas sikurse edhe në Shqipëri.


(Kosova Sot Online)