Gjethe delli: Eliksir për stomak

  • E.K /
  • 01 March 2024 - 08:48
Gjethe delli: Eliksir për stomak

Preparati nga kjo bimë shëruese mund të përgatitet në këtë mënyrë: bluani 500 gr gjethe të freskëta dhe të pastruara të bimës gjedhe delli, e masën e fituar, së bashku me lëngun e saj, e përzieni me 1 kilogram mjaltë dhe 50 gr rrëshirë të imtësuar të propolisit.

E përzieni mirë dhe e lini të qëndrojë tre ditë. E përzieni kohë pas kohe me një lugë prej drurit. Këtë eliksir të përgatitur në këtë mënyrë e merrni tri herë në ditë, nga një lugë, 10 minuta para shujtave. Ky preparat natyral u sugjerohet edhe personave, që vuajnë prej sëmundjeve të organeve të frymëmarrjes, bronkitit dhe ata që dëshirojnë t'i pastrojnë rrugët e frymëmarrjes.

(Kosova Sot Online)