Kampioni i botës me Italinë shpallet i pafajshëm, por babai i tij dënohet me 19 vite burg

  • 18 korrik 2019 - 20:01
Kampioni i botës me Italinë shpallet i pafajshëm, por babai i tij dënohet me 19 vite burg

Fituesi i Kupës së Botës, Vincenzo Iaquinta, është shpallur i pafajshëm për krim të organizuar, por babai i tij është dënuar me 19 vite burg.

Iaquinta është nga regjioni i Kalabrisë dhe gjithmonë njihej lidhja e familjes së tij me maen vendase.

Ai është shpallur fajtor në tetor të vitit 2018 për mbajtjen e armës së blerë në mënyrë të ligjshme, në shtëpinë të atit, diçka që nuk lejohet, raporton telesport. Megjithatë, gjyqtarët ditën e enjte kanë pranuar apelin e Iaquintas duke thënë se ai nuk ishte pjesë e maes , por thjesht ndihmonte babanë e tij, me të cilin ka një marrëdhënie shumë të ngushtë.

Babai Guiseppe është dënuar me 19 vite burg pasi ishte një gurë strategjike e krimit të organizuar.

(Kosova Sot Online)