Regullat interesante për meçin e Mike Tyson

  • G.G /
  • 27 nëntor 2020 - 12:16
Regullat interesante për meçin e Mike Tyson

Tani kemi hyrë në javën e ndeshjes së shumëpritur të boksit midis Roy Jones Jr dhe Mike Tyson. Që të dy luftëtarët kanë folur hapur për llojin e luftës që duan të bëjnë, dhe sipas deklaratave të tyre askush nuk do të mendonte se është një luftë ekspozite, siç është paralajmëruar.

Sidoqoftë, fakti është se rregullat janë të qarta, sepse objektivi është që Jones dhe Tyson , të cilët janë përkatësisht 51 dhe 54 vjeç , të mos vuajnë ndëshkim të tepërt fizik.

Disa javë më parë, boksieri Tyson, u ofendua kur u pyet për natyrën e kësaj lufte.

Se, a nuk është kjo një luftë e vërtetë?, ndërsa Tyson e pyeti. “Unë nuk e di se për çfarë po flet, ke Mike Tyson dhe Roy Jones Jr dhe unë do të luftoj, dhe shpresoj që ai të vijë të luftojë.

Por, Kush shkon në ring dhe mendon për një shfaqje?, u ëpërgjigj boksieri Jones Jr.

Por fakti është se Komisioni Shtetëror i Atletikës në Kaliforni ka vendosur kufij, siç konfirmoi Drejtori Ekzekutiv Andy Foster për MMA Fighting and Boxing Scene.

“Le ta quajmë atë një ekspozitë. Kjo është ajo që është. Unë dua që tifozët të dinë se për këtë bëhet fjalë, sepse nuk dua që ata të zhgënjehen më vonë. Luftëtarët do të luftojnë pa helmeta në tetë raunde prej dy minutash secili. Nuk do të ketë gjyqtarë zyrtarë, megjithëse Këshilli Botëror i Boksit (WBC) ka ftuar disa arbitra të njohur për të ofruar në largësi vendimin e tyre. Prandaj, lufta nuk do të ketë zyrtarisht një fitues. Dorezat e veshura nga luftëtarët do të jenë 12 ons, në vend të 10 onsave të zakonshëm në kategorinë e tyre”, u deklarua Foster.

Nëse ndonjë nga luftëtarët merr një “prerje të keqe”, ndeshja ka mbaruar, edhe pse kjo mund të ndodhë në çdo luftë. Të dy luftëtarët duhet t’i nënshtrohen testimit të plotë mjekësor për të marrë leje për të luftuar, dhe Tyson dhe Jones Jr duhet të kalojnë teste anti-doping sipas rregullave të WADA, edhe pse pasi kjo nuk është një ngjarje zyrtare, lufta nuk do të anulohet nëse ka ndonjë të mëparshme pozitive për marihuanën. Arbitri do të jetë Ray Corona , i cili duhet të sigurojë që të ndalojë dy luftëtarët “nëse nxehen”.

Sipas Foster, askush nuk mund të nokautohet, gjë për të cilën Presidenti i UFC-së Dana White nuk është aq i sigurt.  

Në çdo rast, një nokaut padyshim që mund të ekzistojë sa herë që një nga luftëtarët hedh një grusht që është i favorshëm për të para se Ray Corona të ndërhyjë, megjithëse do të ishte në kundërshtim me atë që supozohej se ishte rënë dakord. 

(Kosova Sot Online)