Historia prekëse e binjakeve që u ribashkuan pas 36 vitesh

  • A.P /
  • 20 prill 2021 - 15:35
Historia prekëse e binjakeve që u ribashkuan pas 36 vitesh

Dy vajza binjake nga Koreja e Jugut u ndanë në lindje dhe u dhanë për birësim dy familjeve të ndryshme në SHBA.

Ato të dy u rritën dhe vetëm kohët e fundit mësuan për ekzistencën e një motre binjake. Së fundmi, ato u panë për herë të parë, në ditëlindjen e tyre të 36-të.

 

As Molly Sinert dhe as Emily Bushnell nuk dinin për të kaluarën e tyre, por diçka i bëri ato papritur të fillojnë ta kërkojnë atë, madje edhe duke bërë teste të ADN-së.

Në moshën 36-vjeçare, ato u befasuan kur mësuan se ishin adoptuar dhe madje kishin një motër binjake. Edhe për të festuar ditëlindjen e tyre, ato u shfaqën për herë të parë ballë për ballë njëra-tjetrës.

Nuk dihet pse ato u ndanë pas lindjes, por sidoqoftë, u dhanë për birësim disa muaj më vonë në dy familje amerikane, një në Florida dhe një në Pensilvani.

Testet e ADN-së të kryera në mënyrë të pavarur nga dy vajzat muajin e kaluar treguan se ato ishin adoptuar. Të dy binjaket filluan të komunikonin, duke shkëmbyer histori dhe foto.

Ata u takuan për herë të parë në 29 mars, ditën kur ato mbushën 36 vjeçe, për të festuar ditëlindjen së bashku për herë të parë.

(Kosova Sot Online)