Ky është fjalëkalimi më i përdorur tek njerëzit në vitin 2020

  • E.K /
  • 20 nëntor 2020 - 10:32
 Ky është fjalëkalimi më i përdorur tek njerëzit në vitin 2020

Njerëzit ende po e përdorin fjalëkalimin “123456”

Edhe pse siguria kibernetike po vazhdon të rrezikojnë shumë njerëz në botë, shumë nga ta ende po vazhdojnë të përdorin fjalëkalimet më të lehta për t’u thyer “123456789”, fjalën “password” dhe “iloveyou”.

Në mesin e 200 fjalëkalimeve më të këqija, rreth 2.5 milionë njerëz kanë zgjedhur që ta vendosin fjalëkalimin “123456”  e që është më i përdoruri më 2020.

Këtë e ka konfirmuar një kompanie që merret me menaxhim të fjalëkalimeve, “NordPass”.

Për listën e 10 fjalëkalimeve më të përdorura kompania ka përdorur një databazë prej 275 milionë fjalëkalimesh:

1. 123456

2. 123456789

3. picture1

4. passëord

5. 12345678

6. 111111

7. 123123

8. 12345

9. 1234567890

10. senha

(Kosova Sot Online)