I paskemi përdorur gabim, kuptimi i vërtetë që qëndron pas këtyre emoji-ve

  • E.K /
  • 27 shkurt 2021 - 09:45
I paskemi përdorur gabim, kuptimi i vërtetë që qëndron pas këtyre emoji-ve

Krijuar fillimisht në Japoni, emoji-t u përdorën atje për të kursyer hapësirë për mesazhet. Tashmë, e gjithë bota i ka adaptuar, por një pjesë e mirë e njerëzve që i përdorin kanë keqinterpretuar kuptimin e tyre original.

Këto nuk janë thjesht shkronja të rastësishme, por grupet e gjakut. Në Japoni dhe Korenë e Jugut, njerëzit besojnë se personaliteti dhe marrëdhëniet e dikujt varen nga grupi i tyre i gjakut.

Ekziston një besim se ëndrra e parë gjatë natës së 1 Janarit është më e rëndësishmja, dhe nëse dikush sheh malin Fuji dhe një patëllxhan, fati do t’i ndjekë përgjatë vitit. Për japonezët, ky emoji përdoret për të treguar fat të mirë.

Kjo nuk është vetëm një ikonë e një ëmbëlsire të shijshme, por një miniaturë e një tasi me akull. Është një trajtim popullor japonez që aromatizohet shpesh me shurup ose me qumësht të kondensuar të ëmbël.

Ky simbol mund të duket si një lule blu ose një diamante por në Japoni ka një kontekst tjetër. Thjesht do të thotë “e lezetshme”, një ikonë që u bë popullore pasi gjërat e ëmbla dhe të adhurueshme janë bërë pjesë e kulturës së vendit.

Ky emoji mund të duket si një cookie në fillim, por në të vërtetë përfaqëson një trajtim japonez, të njohur si senbei.

Simboli i një gruaje me duar të kryqëzuara zakonisht përdoret për të treguar një përgjigje të pasaktë ose “jo”. E kundërta e saj është një grua me krahët mbi kokën e saj. Ajo simbolizon një shenjë topi, e cila përdoret për të treguar një përgjigje të saktë, e ngjashme me një pikë kontrolli në kulturën perëndimore. Për shembull, kur mësuesit japonezë kontrollojnë testet e studentëve të tyre, ata do të rrethojnë përgjigjet e duhura dhe do të shënojnë ato të gabuara me një kryq të kuq.

Ky simbol përdoret për të treguar mbështetjen ose miratimin e dikujt, apo për t’i motivuar të tjerët të vazhdojnë punën. Në Japoni, një 100 e nënvizuar me të kuqe, përdoret më së shumti gjatë vlerësimit të provimeve nga mësuesit për të treguar se studentët kanë marrë pikët maksimale.

Shpesh ngatërrohet me Kullën Eiffel. Përdoret për të përfaqësuar ndërtesën e dytë më të lartë në Japoni, Kulla e Tokios, e cila u frymëzua nga ndërtesa e famshme në Francë.

Disa mund ta përdorin këtë emoji për të treguar një ndërtesë, por për japonezët është simboli i një zyre postare. Shenja e kuqe përfaqëson një markë postare japoneze.

Ky emoji përfaqëson një ceremoni të shikimit të Hënës, një festival i mbajtur në Japoni për të nderuar hënën e vjeshtës.

Për shkak të një legjende të vjetër, nata e 7 Korrikut konsiderohet si nata më romantike e vitit, gjatë së cilës zhvillohet Star Festival. Simboli i tij popullor është një pemë bambu që zbukurohet me shirita letre dhe ngjyra të ndryshme ku njerëzit shkruajnë dëshirat e tyre.

Disa mund të mendojnë se është një zjarr ose një emoji me supë të nxehtë me avull. Por në të vërtetë, përfaqëson onsens – burimet e nxehta për të cilat është e famshme Japonia.

Kjo ikonë nuk tregon vetëm 2 flamuj të kryqëzuar, por dhe pushime të ligjshme në Japoni.

Ky emoji përfaqëson një dekoratë e bërë nga pisha dhe bambu. Gjatë Vitit të Ri, vendoet jashtë shtëpive për të mirëpritur shpirtrat e gjyshërve dhe për të siguruar një vit të begatë.

Në kulturën perëndimore, kjo ikonë përdoret zakonisht nga dikush që ndihet i lodhur, por japonezët e përdorin për të shprehur falje dhe përuljen.

(Kosova Sot Online)