Së shpejti, Apple Watch mund të monitorojë glukozën në gjak pa tërhequr gjak

  • E.K /
  • 02 March 2021 - 09:11
Së shpejti, Apple Watch mund të monitorojë glukozën në gjak pa tërhequr gjak

Ne tashmë ju kemi thënë për tiparin e ri të përfolur të lidhur me shëndetin që thuhet se do të vijë në Apple Watch Series 7.

Nëse zërat janë të vërteta, versioni tjetër i Apple Watch do të jetë në gjendje të japë lexime të glukozës në gjak; ky informacion është i nevojshëm nga diabetikët e varur nga insulina për të llogaritur sa insulinë duhet të marrin para se të hanë vaktin e tyre të ardhshëm, raporton phonearena.

Kjo ndodh të jetë një test shumë i dhimbshëm dhe i shtrenjtë pasi kërkon që diabetikët të nxjerrin gjak nga majat e gishtave, të vendosin një mostër gjaku në një shirit provë (shiritat janë mjaft të kushtueshëm) dhe ta fusin atë në një makinë të quajtur glukometër

Nëse Apple mund ta bëjë teknologjinë të funksionojë, ata me Serinë 7 Apple Watch që janë diabetikë të varur nga insulina do të jenë në gjendje të monitorojnë sheqerin e tyre në gjak pa paguar për shiritat e disponueshëm të provës.

Më e rëndësishmja, ata nuk do të duhet të ndiejnë dhimbjen e shpimit të gishtit me një gjilpërë të vogël të quajtur lancet. Meqenëse shumë diabetikë nuk u pëlqen të kalojnë në procesin e marrjes së një leximi, tipari i ri mund të çojë në përmirësimin e monitorimit nga ana e këtyre pacientëve dhe t’i ndihmojë ata të kontrollojnë më mirë diabetin e tyre.

Dhe Apple Watch përfundimisht do të paguajë vetë pasi nuk ka më shirita provë për të blerë.

Pra, si planifikon Apple për të matur nivelin e sheqerit në gjak të një personi pa tërhequr gjak? Një kërkesë e re për patentë e paraqitur nga Apple në SHBA – Zyra e Patentave dhe Markave Tregtare shpjegon se si.

Me titullin e stërzgjatur “Spektrosopia dhe Terahertz Spektroskopia në Mjedise Dinamike me Rritje të Performancës duke përdorur Sensorë të Ambientit”, Apple planifikon të përdorë spektroskopinë thithëse për të marrë lexime jo-invazive të sheqerit në gjak. Qëllimi është përdorimi i rrezatimit elektromagnetik terahertz në vend të dritës që kalon përmes trupit të një përdoruesi në mënyrë që të zbulojë “gazin, shëndetin/cilësinë e materialeve të lëngëta ose të ngurta”.

(Kosova Sot Online)