Tesla bën që disa klientë të paguajnë dy herë

  • E.K /
  • 31 mars 2021 - 08:47
Tesla bën që disa klientë të paguajnë dy herë

Tesla tani po pranon edhe bitcoin, duke e bërë procesin e pagesës më të shtrenjtë se sa pritej për disa shoferë.

Kompania kohët e fundit prezantoi Bitcoin si një mënyrë pagese. Sidoqoftë, kjo nuk funksionon shumë mirë. Disa klientë që paguanin me Bitcoin, Transferta Wire ose mënyrën e transferimit Automated House Clearing (ACH) u kërkua papritur të paguanin dy herë.

Disa klientë raportojnë se pasi blenë një Tesla të ri, shuma u debitua për herë të dytë. Nuk u kërkua autorizim i mëtejshëm për këtë. Këto janë shuma midis 37,000 dollarësh dhe 71,000 dollarë që klientët i kanë paguar dy herë. Kjo është raportuar nga CNBC .

Klientët e prekur ankohen se Tesla po e bën komplikon mënyrën e rimbursimit. Të prekurit kanë mundësi për të zgjidhur problemin.

Nga njëra anë, mund të kërkoni një rimbursim në bankën e tyre. Sidoqoftë, kjo mund të zgjasë më shumë se një muaj sepse banka duhet të arrijë një marrëveshje me Tesla.

Shumica e të prekurve i kërkuan direkt Tesla një rimbursim, por ende nuk ka pasur ndonjë rimbursim.

Këto janë konfirmuar me telefon, por klientët nuk kanë marrë asnjë njoftim me shkrim. Tesla ende nuk e ka komentuar problemin.

(Kosova Sot Online)