Renault kërkon të gjenerojë 1.2 miliardë dollarë nga ekonomia rrethore

  • E.K /
  • 19 prill 2021 - 08:50
Renault kërkon të gjenerojë 1.2 miliardë dollarë nga ekonomia rrethore

Gjiganti i veturave, Renault, do të kërkojë të gjenerojë 1.2 miliardë dollarë shitje nga e ashtuquajtura "ekonomi rrethore" duke e kthyer fabrikën e saj Flins jashtë Parisit në një qendër kërkimi, riciklimi dhe riparimi.

"Ambicia jonë, deri në vitin 2030, është të arrijmë më shumë të ardhura [nga riciklimi dhe riparimi në Flins] sesa nga montimi i veturave atje", ka thënë shefi ekzekutiv Luca de Meo për të përjavshmen franceze Journal du Dimanche.

Prodhuesi i veturave gjithashtu synon të gjenerojë më shumë se 1 miliard euro në xhiro në ekonominë qarkore, shtoi de Meo.

Kjo përfaqëson pak më shumë se 2 për qind të shitjeve totale të Renaultit në vitin 2020.

Renaulti do të raportojë shitjet e saj në tremujorin e parë të enjten.

Renault konfirmoi vitin e kaluar se do të ndalonte ndërtimin e veturave në fabrikën Flins dhe do ta kthente vendin në një qendër kërkimore, riciklimi dhe riparimi deri në vitin 2024 në një lëvizje për të kursyer punë me kohë të plotë në fabrikë.

Prodhuesi i veturave ka thënë se kishte për qëllim të punësonte 3.000 njerëz në vendin e riorganizuar deri në vitin 2030.

Fabrika e Flins u hap në vitin 1952.

Renault do të vazhdojë të ndërtojë modele Zoe në fabrikën Flins deri në vitin 2024 dhe më pas do të konsolidojë prodhimin e EV në Francë në fabrikën e saj në Douai.

(Kosova Sot Online)