Kina ndalon tregtimin dhe prodhimin e të gjitha kriptovalutave, bie Bitcoin-i

  • G.G /
  • 24 shtator 2021 - 15:30
Kina ndalon tregtimin dhe prodhimin e të gjitha kriptovalutave, bie Bitcoin-i

Rregullatorët më të fuqishëm të Kinës të premten e ashpërsuan luftën ndaj kriptovalutave me ndalim të përgjithshëm të të gjitha transaksioneve dhe prodhimit të kriptovalutave. Ky vendim ndikoi që vlera e Bitcoin-it të shënojë rënie menjëherë.

Dhjetë agjenci, përfshirë Bankën Qendrore dhe rregullatorët për banka, siguri dhe shkëmbime të jashtme, u zotuan për ta çrrënjosur aktivitetin me kriptovaluta, shkruan Reuters.

Banka Popullore e Kinës tha se kriptovalutat nuk duhet të qarkullojnë si valuta shtesë dhe se shkëmbimet e jashtme ndalohen të ofrojnë shërbime tek investitorët brenda vendit përmes internetit.

Kjo bankë gjithashtu ua ndaloi institucioneve financiare, kompanive të pagesave dhe të internetit që ta lehtësojnë tregtimin e kriptovalutave brenda vendit.

Pas këtij vendimi, kriptovaluta më e madhe në botë, Bitcoin, pësoi rënie për më shumë se 6 për qind. Rënie pësuan edhe kriptovalutat tjera. Etherium ra për 10 për qind.

(Kosova Sot Online)