​Tesla do të fillojë prodhimin në Gjermani në nëntor ose dhjetor

  • G.G /
  • 14 tetor 2021 - 08:31
​Tesla do të fillojë prodhimin në Gjermani në nëntor ose dhjetor

Elon Musk zbuloi se Tesla do të fillojë prodhimin e Model Y në fabrikën e saj të re në Berlin para fundit të vitit.

Musk tha se prodhimi duhet të fillojë në nëntor ose dhjetor, dhe dërgesat e para të Model Y nga fabrika gjermane pritet të fillojnë në dhjetor.

Sidoqoftë, prodhimi masiv në fabrikë nuk do të fillojë për ca kohë. Sipas Bloomberg, Musk tha se ai shpresonte që fabrika të prodhonte nga 5.000 deri në 10.000 automjete në javë deri në fund të vitit 2022, por ai gjithashtu komentoi se “do të duhet më shumë kohë për të arritur prodhimin në shkallë të gjerë sesa u desh për të ndërtuar fabrikë ".

Tesla synon që të prodhojë 500.000 makina në vit në Berlin dhe të punësojë deri në 12.000 punëtorë.

Në gusht, Musk priste që Tesla të bënte makinat e para në Gjermani "ndoshta në tetor", por kjo nuk ndodhi.

Ai më parë kishte fajësuar burokracinë gjermane për vonesa të shumta. Fabrika gjithashtu hasi në rezistencë nga grupet e mjedisit dhe u vu nën vëzhgimin e Ministrisë së Mbrojtjes së Mjedisit për shkak të përdorimit të dyshuar të një tubacioni ilegal që devijoi ujërat e zeza nga fabrika në zonën ku popullata lokale furnizohet me ujë të pijshëm.

(Kosova Sot Online)