iPhone do të ‘zhduket’ pas 10 vitesh – Ai do të zëvendësohet nga teknologjia AR

  • E.K /
  • 27 November 2021 - 10:30
iPhone do të ‘zhduket’ pas 10 vitesh – Ai do të zëvendësohet nga teknologjia AR

Një analist i njohur pohon se iPhone do të ekzistojë edhe për 10 vite të tjera, pas së cilës Apple do ta zëvendësojë atë me teknologjinë AR.

Nuk është hera e parë që kemi dëgjuar analistët të përmendin fundin e epokës së iPhone dhe nuk janë të vetmit që mendojnë në këtë drejtim. Prej disa vitesh Apple ka ndryshuar strategjinë e saj në fushën e harduerit dhe softuerit.

Megjithëse Apple është kompania më e vlefshme në treg, CEO Tim Cook është i vetëdijshëm se biznesi i kompanisë nuk mund të mbështetet në një produkt. Aktualisht, gjysma e fitimeve të kompanisë vijnë nga shitjet e iPhone.

Kjo është vetëm një nga arsyet pse Ming-Chi Kuo, një analist i njohur i ekosistemit Apple, beson se e ardhmja e Apple do të lidhet me realitetin e shtuar (AR) dhe suksesin e helmetës Apple AR.

Qëllimi i Apple është të zëvendësojë iPhone me teknologjinë AR në 10 vjet, gjë që sugjeron se kërkesa për pajisjet AR dhe ABF do të kalojë një miliard kopje në dhjetë vjet.

Kuo beson se helmeta e parë Apple AR, për të cilën është folur prej kohësh, do të funksionojë pa ndihmën e iPhone dhe se kjo do të mundësojë që produkti të jetë i suksesshëm.

Sipas njohurive të tij, helmeta Apple AR, e cila pritet gjatë vitit 2022, do të ketë fuqi përpunuese në nivelin e kompjuterëve Mac. Dizajni i çipit do të bëjë dallimin më të madh midis kaskës Apple AR dhe pajisjeve konkurruese.

Pajisja mund të pajiset me dy procesorë dhe do të ketë dy ekrane Sony 4K micro OLED që do të mbështesin gjithashtu realitetin virtual (VR).

(Kosova Sot Online)