Zgjedhjet më të tmerrshme! Këto janë password-et më të dobëta për vitin 2021

  • E.K /
  • 30 nëntor 2021 - 08:41
Zgjedhjet më të tmerrshme! Këto janë password-et më të dobëta për vitin 2021

Nëse jeni duke përdorur ende fjalëkalime të dobëta për hir të lehtësisë, gjithashtu mund ta lini ‘derën kryesore’ të hapur. Dhe nëse shihni ndonjë nga fjalëkalimet tuaja në këtë listë vjetore të 200 fjalëkalimeve më të zakonshme, praktikisht po e lini ‘derën’ hapur gjithashtu. Nga “123456” në “qwerty”, nëse e gjeni fjalëkalimin tuaj në këtë listë, do të dëshironi të konsideroni seriozisht ndryshimin e tij dhe vendosjen e vërtetimit me shumë faktorë – ekuivalenti dixhital i ndryshimit të bravave.

Lista e zakonshme e fjalëkalimeve vjen nga NordPass, një kompani e menaxhimit të fjalëkalimeve me bazë në qytetin e Panamasë, e cila, natyrisht, ka një shërbim të menaxherit të fjalëkalimeve që dëshiron t’jua shesë. Ju nuk keni nevojë domosdoshmërisht të blini atë lloj softueri për të krijuar dhe gjurmuar fjalëkalime të përgjegjshme për ju, por absolutisht duhet t’i kushtoni vëmendje paralajmërimeve në këtë raport – rrjedhjet e të dhënave po bëhen më të përhapura, siç dëshmohet nga rrjedhja e “RockYou2021”, e cila thuhet se pa 8.4 miliardë fjalëkalime të publikuara në një forum të njohur hakerësh.

NordPass thotë se e përpiloi listën e saj me ndihmën e studiuesve të pavarur të sigurisë kibernetike, të cilët vlerësuan një bazë të dhënash me të dhëna me vlerë 4 terabajt (një terabajt, për kontekstin, është hapësirë ​​e mjaftueshme për të mbajtur 1000 kopje të Enciklopedisë Brittanica).

Këtu janë 20 fjalëkalimet më të zakonshme:

123456

123456789

12345

qwerty

password

12345678

111111

123123

1234567890

1234567

qwerty123

000000

1q2w3e

aa12345678

abc123

password1

1234

qwertyuiop

123321

password123

(Kosova Sot Online)