Punonjësi i Sony vjedh 154 milionë dollarë për të blerë Bitcoin

  • E.K /
  • 28 December 2021 - 09:19
Punonjësi i Sony vjedh 154 milionë dollarë për të blerë Bitcoin

Paratë tani i janë kthyer kompanisë japoneze nga FBI, duke përfshirë edhe fitimet e kursit të këmbimit.

Një punonjës i degës së sigurimeve Sony, Sony Life Insurance Company, ka devijuar 154 milionë dollarë nga kompania e tij. Ai e ridrejtoi shumën që të transferohej brenda në llogarinë e tij duke përdorur udhëzime false të transaksionit të dërguara me e-mail.

Ai i përdori paratë e vjedhura për të blerë 3,879 Bitcoin dhe i mbajti ato në një portofol offline. Ai u përpoq të pengonte eprorët e tij të bënin kallëzim penal. Në disa emaile ai kërcënoi se paratë do të zhdukeshin përgjithmonë nëse autoritetet do të bashkëpunonin.

Në fillim të dhjetorit, FBI, duke punuar me agjencitë japoneze të zbatimit të ligjit, ishte në gjendje të gjurmonte transaksionet dhe të konfiskonte Bitcoin. Burri u arrestua dhe u akuzua për mashtrim.

FBI, e cila gjithashtu arriti të marrë çelësin për portofolin, ia ktheu paratë Sony në fillim të kësaj jave, sipas një deklarate nga Departamenti i Drejtësisë i SHBA-së. 

(Kosova Sot Online)