Koenigsegg ka prodhuar 'veturën më të shpejtë në botë'

  • A.P /
  • 11 maj 2022 - 14:50
Koenigsegg ka prodhuar 'veturën më të shpejtë në botë'

Koenigsegg duket se do të thyejë lehtësisht rekordin aktual botëror prej 455.3 km/h.

Koenigsegg Jesko është një hiperveturë suedeze që merr fuqi nga një motor 5.0-litërsh V8 biturbo me 1600 kuaj/fuqi. Kjo i jep asaj një shpejtësi maksimale teorike prej 531 km/h, e cila do të ishte një rekord i ri botëror për automjetet e prodhimit.

Drejtuesit e testit së shpejti do të përpiqen të arrijnë shpejtësinë maksimale të shpallur. Edhe nëse dështojnë në objektivin (maksimal), Koenigsegg duhet të thyejë lehtësisht rekordin aktual botëror prej 455.3 km/h të SCC Tuature.

Koenigsegg Jesko vjen në dy variante, Attack është krijuar për një pistë garash dhe rrugët me kthesa të shumta, si dhe Absolut është krijuar për të garuar sa më shpejt që të jetë e mundur në rrugë.

Sulmi është i pajisur me elementë të shumtë aerodinamikë dhe spoilerë për të gjeneruar shtytje maksimale (rreth 1400 kilogramë).

Nga ana tjetër, Absolut përpiqet për shpejtësi maksimale më të lartë duke përdorur, ndër të tjera, një pjesë të pasme më të gjatë dhe rrota speciale për të mbajtur sa më të ulët rezistencën e ajrit.

Gjithsej do të prodhohen 125 kopje të të dy versioneve.

(Kosova Sot Online)