Twitter ka '50% shanse' për një ndërprerje gjatë Kupës së Botës

  • A.P /
  • 20 November 2022 - 10:05
Twitter ka '50% shanse' për një ndërprerje gjatë Kupës së Botës

Sipas një punonjësi të larguar së fundmi, i cili e di se si reagon kompania ndaj ngjarjeve të mëdha, Twitter ka një shans 50 për qind për një ndërprerje të madhe që mund ta heqë faqen jashtë linje gjatë Kupës së Botës.

 

Ish-punonjësi, të cilit iu dha anonimiteti për shkak të ndjeshmërisë së asaj që u diskutua, është i vetëdijshëm për mënyrën se si funksionon ekipi i zgjidhjes së problemeve të platformës Twitter Command Center, transmeton gazeta “Kosova Sot Online”, i cili monitoron faqen për çështje të tilla si rritjet e trafikut dhe ndërprerjet e qendrës së të dhënave.

“Midis mungesës së përgatitjes dhe mungesës së stafit, mendoj se do të jetë një Botëror i vështirë për Twitter-in”, tha ish-punonjësi.

Ai tregoi se një incident i një lloji – si një shërbim i ngadalshëm ose i gabuar – ishte pothuajse i sigurt gjatë konkursit 29-ditor në Katar dhe vlerësoi një shans 90 për qind që diçka të shkonte keq që do ta shihnin përdoruesit.

(Kosova Sot Online)