Shtëpia e Bardhë monitoron Twitterin e Elon Musk për 'dezinformimin'

  • A.P /
  • 30 November 2022 - 14:36
Shtëpia e Bardhë monitoron Twitterin e Elon Musk për 'dezinformimin'

Shtëpia e Bardhë tha të hënën se po monitoronte platformën e mediave sociale Twitter, tani nën drejtimin e shefit të ri ekzekutiv Elon Musk, për dezinformata.

"Kjo është diçka që ne me siguri po e mbajmë në sy," tha zëdhënësja e Shtëpisë së Bardhë, Karine Jean-Pierre, kur u pyet se Twitter do të shndërrohej në një vektor për dezinformata.

Jean-Pierre tha se ishte përgjegjësi e platformave të mediave sociale që të "sigurojnë që kur bëhet fjalë për keqinformimin, kur bëhet fjalë për urrejtjen që po shohim, që... të ndërmarrin veprime, që të vazhdojnë të ndërmarrin veprime. "

Musk, i cili ka rikthyer një numër llogarish në Twitter që ishin pezulluar më parë, tha në fundjavë se regjistrimet e përdoruesve të rinj ishin në "kulmin e të gjitha kohërave", transmeton gazeta “Kosova Sot Online”. Por ka pasur një eksod masiv të reklamuesve për shqetësimet rreth verifikimit dhe gjuhës së urrejtjes që Musk fajëson grupet aktiviste që ushtrojnë presion mbi kompanitë.

“Ne të gjithë po e vëzhgojmë këtë”, u tha Jean-Pierre gazetarëve në Shtëpinë e Bardhë. "Kompanitë e mediave sociale kanë përgjegjësinë për të parandaluar përdorimin e platformave të tyre nga çdo përdorues për të nxitur dhunën, veçanërisht dhunën e drejtuar ndaj komuniteteve individuale."

(Kosova Sot Online)