Tuneli më i gjatë që redukton trafikun

  • A.P /
  • 07 March 2023 - 14:57
Tuneli më i gjatë që redukton trafikun

Qyteti Bergen në Norvegji po përgatitet për të hapur tunelin më të gjatë në botë për këmbësorët dhe biçikletat e ndërtuar për këtë qëllim.

Më 15 prill 2023, tuneli 2.9 km do të hapet për publikun me aktivitete vrapimi dhe çiklizmi. Duhen rreth 10 minuta për të kaluar me biçikletë dhe 30 deri në 45 minuta për të ecur.

 

Tuneli kalon nëpër malin Løvstakken në qytetin jugperëndimor norvegjez, duke lidhur zonat e banuara të Fyllingsdalen dhe Mindemyren. Çiklistët mund të vazhdojnë në qendër të Bergenit duke përdorur rrugët ekzistuese.

Si tuneli Fyllingsdal ashtu edhe pjesa tjetër e rrugës së biçikletave drejt qendrës së qytetit të Bergenit financohen nëpërmjet Miljøløftet (Premtimi Mjedisor) i mbështetur nga shteti i bashkisë.

Qëllimi i tij është ta bëjë më të lehtë për më shumë njerëz që të zgjedhin biçikletën dhe ecjen në vend të makinës. Kjo jo vetëm që mund të ndihmojë në uljen e trafikut në qytet, por gjithashtu mund të ndihmojë në uljen e emetimeve të ngrohjes së planetit dhe ndotjes së pashëndetshme.

(Kosova Sot Online)