Instagram fiton më shumë para nga reklamat sesa YouTube

  • E.K /
  • 09 April 2024 - 08:12
Instagram fiton më shumë para nga reklamat sesa YouTube

Në procesin e përpjekjes për të shmangur akuzat për monopol, Meta ka zbuluar detaje se sa të ardhura nga reklamat ka krijuar Instagram gjatë viteve të fundit.

Në vitin 2021, të ardhurat nga reklamat e Instagram ishin 32.4 miliardë dollarë, që është më shumë se edhe shërbimi i videove YouTube, i cili gjeneroi 28.8 miliardë dollarë në të njëjtin vit.

Business Insider më parë theksoi avantazhin e Instagram ndaj YouTube, duke vënë në dukje se YouTube u jep 55 për qind të çdo dollari që fiton nga reklamat për pronarët e përmbajtjeve që ngarkojnë video, ndërsa Instagram ndan shumë më pak.

Dallimi është i dukshëm edhe nëse shikoni më tej. Në 2020 dhe 2019, Meta raportoi të ardhura nga Instagram prej 22 dhe 17.9 miliardë dollarë, ndërsa të ardhurat nga reklamat në YouTube ishin 19.7 dhe 15.1 miliardë dollarë për të njëjtat vite.

Bloomberg raporton se shifrat tregojnë se pjesa e të ardhurave të Metës që vijnë nga Instagram, u rrit nga 26 për qind në 2020 në gati 30 për qind në gjashtë muajt e parë të 2022.

Shifrat nga dokumentet japin më shumë informacion sesa raportet tremujore të të ardhurave të Metës, kështu që tani ka një pamje shumë më të qartë se sa do të thotë për Metën ndarja e Adam Mosserit. 

(Kosova Sot Online)