"E lashë burrin tim për pak pushim dhe ai mori një grua tjetër, që mua më bëri..."

  • 16 mars 2020 - 10:06

Derisa burri im nuk mori një tjetër grua në shtëpinë tonë, unë nuk e dija se qfarë ishte xhelozia. Tani ajo po e merr jetën time.

Unë jam 55 vjeqar dhe burri im është 57. Ne u ndamë katër vjet më parë pas 30 vite martesë pasi patëm një lloj krize.

Ai u bë i pasjellshëm dhe arrogatn. Ai refuzoj të ndryshoj dhe në fund e lashë atë, mengjithëse mendoja se do të ishte vetëm pak pushim që gjërat të qetësoheshin.

Isha duke blerë disa në qytet një ditë dhe e pashë burrin tim me një tjetër grua. Kam pyetur një shoqe për të, por ajo ma konfirmoj se bashkëshorti im është duke u takuar me dikë.

Kur e pyeta burrin tim, ai më tha se ndihet mirë dhe i dashuruar në të. Ajo është 40 vjet dhe një bionde e shkurtër.

Nga kjo fillova të ndihem xheloze. Ajo erdhi tek klasa ime Zumba dhe unë e ndryshova rrugën për ta shmangur atë sepse ndihesha e papërshtatshme.

Burri im e ftoj dhe darkoj me të në vendet ku ne zakonisht kemi shkuar në pushime. Ajo u zhvendos me të dhe takoj disa nga shokët tonë. U zemërova shumë.

Por pas gjashtë muajsh, burri im tha se gjërat nuk po funksionojn mes tyre dhe e dashura e tij e re nuk është e përshtatshme për të. Ai e largoj atë.

Ne përfundimisht u afruam sërish bashkë dhe vendosëm të përmirësojmë marrëdhënien tonë.

U ktheva përsëri dhe jemi bashkë për disa muaj dhe tani gjërat janë mirë.

Por unë po e largoj burrim tim me mendjen time tek ajo gruaja tjetër. Unë vazhdimisht i shikoj fotot e saj në Instagram.

E urrej faktin që ajo ka jetuar në shtëpinë e tij dhe ka përdorur gjërat tona. Ajo e donte jetën time dhe burrin tim për të.

Burri im nuk flet për të, kështu që imagjinata ime krijon trazira.

E di që duhet ta zgjidh këtë sepse nuk është e shëndetshme.

Psikologia përgigjet: Ndoshta do ta rriste xhelozinë tuaj më shumë nëse burri juaj imagjinatën tuaj e kthen në fakte. Por ai ndoshta nuk do ta zgjedh rrugën që mund të ju lëndoj ju.

Vazhdoni ta kujtoni atë që ai zgjidhi të kthehet përsëri me ju. Ajo ishte një histori.

Ju nuk mund të vendosi nëse ajo do të ishte pjesë e së tashmes ose te ardhmes tuaj.

Por është normale që të dëgjoni nga ai se ai ndryshoj dhe ju jeni e vetmja femër për të.

Kur ndiheni e kërcënuar mos folni rreth saj por kërkoj atij një përqafim dhe thuani 'te dua'.

(Kosova Sot Online)