Këto tri ushqime rrisin dëshirat tuaj për në krevat, ja cilat duhet të hani nëse doni të kaloni një natë të zjarrtë

  • G.G /
  • 26 tetor 2020 - 11:37
Këto tri ushqime rrisin dëshirat tuaj për në krevat, ja cilat duhet të hani nëse doni të kaloni një natë të zjarrtë

Të gjithë e dimë se ushqimet af rod iziake kanë aftësinë të provokojnë dëshirën s*ksuale.

Kjo e fundit bazohet në dy përbërës thelbësorë: fiziologjikë, që lidhet me faktorët metabolikë të organizmit, dhe psikikë, që lidhen me stimujt e karakterit emotiv. Ja një listë me disa prej ushqimeve që e kanë më të fortë këtë efekt:

1.Midhjet/ Që në antikitet, midhjet njihen për aftësitë e tyre afrodiziakë. Megjithatë, ende nuk janë zbuluar substanca të veçanta kimike që të argumentojnë nxitjen.

2.Çokollata/ Nëse mendon për një ushqim afrodiziak, e para që të vjen në mendje është çokollata. Kakaoja ka në përbërje substanca që nxisin ek sit im in si te obr omina dhe fen ileti lam ina. Për t’u pasur parasysh është edhe sasia e bollshme e antio ksid antëve që gjenden tek çokollata.

3.Bajamet/ Bajamet janë një burim i shkëlqyer i vitaminës E, e cila ndikon drejtpërdrejt në dëshirë. Por bëni kujdes me kaloritë, pasi mund ta gjeni veten shumë pasi onant, por edhe me më shumë kile.

(Kosova Sot Online)