BISEDAT E GJATA DHE SEKRETE TË ISMAIL BEJ QEMALIT ME PRINC VIDIN NË POTSDAM (SHKURT, 1914)

  • 14 tetor 2018 - 10:19
BISEDAT E GJATA DHE SEKRETE TË ISMAIL BEJ QEMALIT ME PRINC VIDIN NË POTSDAM (SHKURT, 1914)

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 13 Tetor 2018

 

“Le Journal” ka botuar, të mërkurën e 4 shkurtit 1914, në faqen n°4, një shkrim mbi takimet e Ismail bej Qemalit me Princ Vidin në Potsdam, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Situata në Shqipëri

Ismail Qemali tek Princ Vidi.

Berlin, 3 shkurt.

 

— Ish-guvernatori (udhëheqësi) i Shqipërisë, Ismail Qemal beu, ka qenë, për disa ditë, në Berlin, ku ka qëndruar në një hotel në Potsdam.

 

Ai është shoqëruar nga Eqrem bej Vlora, një shqiptar i shquar.

 

Çdo ditë, të dy kanë zhvilluar biseda të gjata me Princ Vidin në Potsdam.

 

https://www.darsiani.com/la-gazette/bisedat-e-gjata-dhe-sekrete-te-ismail-bej-qemalit-me-princ-vidin-ne-potsdam-shkurt-1914/

 

(Kosova Sot)