'Le Gaulois' (1913) / Miratimi i Ismail Qemalit, për krijimin e komitetit shqiptar të Milanos

  • 20 January 2019 - 19:11
'Le Gaulois' (1913) / Miratimi i Ismail Qemalit, për krijimin e komitetit shqiptar të Milanos

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 20 Janar 2019

 

“Le Gaulois” ka botuar, të premten e 11 prillit 1913, në faqen n°2,  një shkrim në lidhje me krijimin e një komiteti shqiptar në Milano me miratim të Ismail Qemalit, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Një komitet shqiptar

 

Milano, 10 prill.

 

“Në mesin e refugjatëve shqiptarë u formua një komitet, nën patronazhin e princit mirditor Bibdoda, me ndihmën e disa personaliteteve të kolonive shqiptare në Shtetet e Bashkuara dhe Itali.

 

Ky komitet, i miratuar nga Ismaïl Qemal Beu, ka për qëllim të informojë opinionin publik evropian mbi kërkesat e kombit shqiptar dhe të mbrojë të drejtat e tij; ai përfshin përfaqësues të krahinave të ndryshme të Shqipërisë;

 

Ky komitet do të fillojë publikimin e një gazete me seli të përkohshme në Milano.”

https://www.darsiani.com/la-gazette/le-gaulois-1913-miratimi-i-ismail-qemalit-per-krijimin-komitetit-shqiptar-te-milanos/

(Kosova Sot)