Donte të bëhej si modele, pamje para dhe pas operacionit për zgjatjen e këmbëve

  • E.K /
  • 29 janar 2021 - 14:04
Donte të bëhej si modele, pamje para dhe pas operacionit për zgjatjen e këmbëve

Një vajzë në Vietnam i është nënshtruar një operacioni për zgjatjen e këmbës. Ky u bë menjëherë viral, pasi procesi është mjaft i dhimbshëm.

Pacientja ishte e gjatë 168 cm, por dëshironte të kishte këmbë të gjata dhe të drejta, të ngjashme me ato të modeleve. Mundësia e vetme për të ishte të drejtonte dhe zgjaste artificialisht, përmes operacionit.

Sidoqoftë, kjo është një metodë mjaft e dhimbshme pasi duhet rreth 3 muaj që kockat të vendosen dhe të shërohen.

Rezultati përfundimtar? Pacienti ka këmbë më të drejta. Por këtu nuk mbaron. Pacienti duhet t’i nënshtrohet fizioterapisë gjithashtu dhe të marrë trajtim kur shtrëngon zgjatuesin brenda kockave, tri herë në ditë.

Gjithashtu duhet të mbajë një mbajtëse për të mbështetur kockat deri në një vit. Sidoqoftë, ajo më në fund mori trupin që dëshironte, dhe gjithashtu u rrit gjithsej 10 cm.

Ndërsa efektet anësore për disa pacientë përfshijnë mos aftësinë për të ecur mirë ose për dhimbje shpine

(Kosova Sot Online)