Pozita e këmbëve kur uleni tregon për personalitetin tuaj

  • E.K /
  • 02 mars 2021 - 12:32
Pozita e këmbëve kur uleni tregon për personalitetin tuaj

Çfarë ju tregon qëndrimi juaj ulur?

Gjuha e trupit shpesh ju tregon shumë më tepër sesa fjalët mund të bënin ndonjëherë.

Është një mjet shumë i rëndësishëm kur bëhet fjalë për krijimin e marrëdhënieve, sepse shumica e emocioneve komunikohen jo verbalisht.

Pra, kur jemi në kontakt me njerëzit e tjerë, ne themi shumë më shumë se sa vetëm me fjalët tona.

Nuk ka të bëjë me atë që ne jemi duke thënë saktësisht, por si ndihemi kur po e themi atë.

Mund të jetë e vështirë të flasim për ndjenjat tona, prandaj ne shpesh i komunikojmë emocionet tona përmes gjuhës së trupit.

Kjo është arsyeja pse gjuha e trupit është e rëndësishme kur vendosni kontakte me të gjithë llojet e njerëzve.

Gjuha e trupit mund të na tregojë shumë se kush jemi dhe si lidhemi me mjedisin tonë.

Cili është qëndrimi juaj i zakonshëm i uljes? Mund të zbulojë shumë për personalitetin tuaj.

Lexoni për qëndrimin tuaj të ulur më poshtë:

Pozicioni A

Njerëzit që ulen kështu janë shumë kreativ dhe karizmatikë. Ata janë spontanë dhe nuk mendojnë shumë gjatë për vendimet që marrin. Kjo mund të shkaktojë disa telashe herë pas here, por sharmi i tyre natyrorë do t’i ndihmojë ata të dalin nga një situatë e vështirë. Këta njerëz e shohin jetën si një aventurë dhe janë të hapur për përvoja të reja. Ata janë gjithashtu shumë të njohur dhe bëjnë lehtësisht miq të rinj, megjithëse shumë nga këto marrëdhënie janë kalimtare.

Pozicioni B

Njerëzit që ulen në këtë pozitë janë ëndërrimtarë të vërtetë. Ata kanë një imagjinatë të pasur dhe mund ta humbin plotësisht veten në ëndërrime. Ata janë shumë empatikë dhe lehtë mund të kontaktojnë me njerëz të tjerë, por ndonjëherë e vendosin veten në plan të dytë për shkak të kësaj. Ata janë dëgjues shumë të mirë dhe janë në kontakt të fortë me ndjenjat e tyre.

Pozicioni C

Këta janë njerëz kaotikë që kanë shumë probleme të përqendrohen dhe të ulen të qetë. Mendjet e tyre janë gjithmonë në lëvizje dhe ata shpesh flasin para se të mendojnë për ndikimin e fjalëve të tyre. Ata mërziten lehtë dhe kanë një hapësirë ëtë shkurtër vëmendjeje. Në marrëdhënie ata gjithashtu mund të bëhen jo interesantë shpejt, dhe kanë nevojë për dikë që mund t’i shtyjë prapa.

Pozicioni D

Këta shpesh janë njerëz shumë të zgjuar e janë mendimtarë të mirë racionalë. Ata janë të përpiktë, të zotë dhe të rregullt. Shtëpitë e tyre shpesh janë të pastra dhe gjithçka ka vendin e vet të duhur. Ata janë pak të rezervuar dhe nuk do të zbulojnë shpejt gjithçka për veten e tyre. Megjithatë ata janë shumë të sinqertë dhe nuk u pëlqejnë të bëjnë thashetheme. Ata qëndrojnë të qetë në çdo situatë dhe nuk e humbin lehtë perspektivën.

Pozicioni E

Këta njerëz janë shumë të orientuar drejt qëllimit dhe vlerësojnë shumë karrierën e tyre. Ata i japin rëndësi vendosjes së qëllimeve ambicioze për veten e tyre dhe nuk janë të kënaqur me më pak. Në nivelin personal ata gjithashtu pëlqejnë të vendosin qëllime, për shembull kur bëhet fjalë për shëndetin dhe dashurinë. Ata janë shumë perfeksionistë për gjithçka, përfshirë edhe pamjen e tyre të jashtme. Kjo ndonjëherë i bën ata që të mos shikojnë atë që tashmë kanë, sepse ata gjithmonë aspirojnë për më shumë.

(Kosova Sot Online)