Këto zakone i bëjnë keq lëkurës tuaj! Hiqni dorë prej tyre sa jeni ende në kohë

  • G.G /
  • 04 mars 2021 - 16:18
Këto zakone i bëjnë keq lëkurës tuaj! Hiqni dorë prej tyre sa jeni ende në kohë

Ju shpeshherë e dëmtoni lëkurën tuaj pa e kuptuar. Është koha që të hiqni dorë nga këto zakone para se të arrini të 30-tat.
Ja disa nga zakonet që duhet të shmangni:

1.Aplikimi i kremit për diellin vetëm një herë në ditë
Kremi kundër rrezeve të diellit zgjat vetëm dy orë kështu që është e nevojshme që të aplikoni krem disa herë gjatë ditës.

2.Të qëndrosh zgjuar më shumë sesa duhet
Nëse jeni duke shkelur orarin e gjumi, nuk jeni vetëm duke sakrifikuar burimin e energjisë, por edhe shëndetin e lëkurës suaj. Nëse e anashkaloni, fytyra juaj nuk do të rigjenerohet.

3.Nuk heq dorë nga sheqeri
Hulumtimet tregojnë se ushqimet me përbërje të lartë glicemie, si buka e bardhë dhe ushqimet me sheqer, janë të lidhura ngushtë me aknet e fytyrës, ndërsa ushqime me glicemi të ulët, të tilla si shumica e frutave dhe fasulet, nuk janë.

4.Përdorimi i furçave të kozmetikës pa i pastruar                                                                                                                                                Së bashku me punët e tjera që bëni për shtëpinë tuaj, edhe pastrimi i furçave është thelbësore. Sa herë që furça juaj prek fytyrën, ajo mbledh baktere, të cilat pastaj mund të varen dhe të rriten dhe pastaj të kthehen në fytyrë kur e përdorni përsëri.

5.Flini me fytyrën e papastruar nga makijazhi
Është një e vërtetë universale për bukurinë: Gjumi është i shkëlqyer për lëkurën tuaj, pasi brenda natës, qelizat tuaja të lëkurës marrin shans për të riparuar dëmet e ditës. Për sa kohë që ju keni fytyrën me makijazh, nuk ka praktikisht asnjë mënyrë për të arritur gjallërim të saj.

6.Nuk pastroni fytyrën me scrub rregullisht
Ju duhet të pastroni qelizat e vdekura të lëkurës së pari për t’u dhënë produkteve të bukurisë, një mundësi për të qenë efektive.

7.Përdorimi i furçave të kozmetikës pa i pastruar
Së bashku me punët e tjera që bëni për shtëpinë tuaj, edhe pastrimi i furçave është thelbësore. Sa herë që furça juaj prek fytyrën, ajo mbledh baktere, të cilat pastaj mund të varen dhe të rriten dhe pastaj të kthehen në fytyrë kur e përdorni përsëri.

(Kosova Sot Online)