Gratë duhet të dalin të pakten dy herë në javë me shoqërinë për të qenë mirë

  • E.K /
  • 24 April 2021 - 08:50
Gratë duhet të dalin të pakten dy herë në javë me shoqërinë për të qenë mirë

Të dalësh me shoqërinë të paktën dy herë në javë bën shumë mirë për shëndetin e një gruaje, konfirmoi Robin Dunbar, psikolog i hulumtimit në fushën sociale dhe të zhvillimit të Departamentit të Shkencave Neurologjike në Universitetin e Oksfordit.

Sipas tij, shëndeti i grave përmirësohet nëpërmjet bashkëjetesës së rregullt me grupin e miqve.

Kur takon një grup shoqesh, është pothuajse e natyrshme që ato të ndajnë përvojat e tyre sëbashku dhe të japin aq shumë për të liruar endorfinat e nevojshme që shkaktojnë mirëqenien dhe lumturinë. Megjithatë, ky hulumtues tha se kjo ndodh kur bëhet fjalë për një grup deri në pesë shoqe, pasi është treguar se kur bëhet fjalë për një grup më të madh, nuk ka gjasa të ketë situata qesharake që shkaktojnë mirëqenie dhe lumturi.

Një nga arsyet pse ai rekomandon që gratë të dalin të paktën dy herë në javë me shoqërinë e tyre është të heqin dorë nga stresi dhe të lënë mënjanë punët e përditshme, paragjykimet dhe presionin e punës që ndikojnë në shëndetin fizik dhe emocional.

Pra, siç dihet, një dalje nga rutina ndihmon për t’u larguar nga depresioni.

(Kosova Sot Online)