Si ta dalloni nëse ajo është vërtet shoqja juaj?

  • E.K /
  • 19 qershor 2021 - 13:59
Si ta dalloni nëse ajo është vërtet shoqja juaj?

Një studim i ri i kryer nga Universiteti i Kalifornisë ka gjetur një mënyrë shumë të thjeshtë për të kuptuar nëse keni shokë të vërtetë.

Aq të thjeshtë sa do t'ju duket gati gati qesharake!

Pothuajse 1000 njerëz nga 24 vende të botës u kërkuan të dëgjonin regjistrime të shkurtra të individëve që qeshnin. Ndonëse regjistrimet ishin vetëm disa sekonda të gjata, subjektet që i’u nënshtruan studimit arritën të dallonin se cilët nga ata që qeshnin ishin shokë të vërtetë, dhe cilët ishin njohje të reja. 61% e përgjigjeve ishin të sakta duke nxjerrë kështu një përfundim shumë surprizues.

“E qeshura nuk është vetëm komunikim mes njerëzve, por edhe sinjal për të tjerët që e ndjekin nga jashtë këtë marrëdhënie. Ajo është një mjet i fuqishëm që na jep informacione rreth sinqeritetit që një lidhje shoqërore ka” - u shpreh njëri prej psikologëve që mori pjesë në studim.

(Kosova Sot Online)