Test psikologjik: Zgjidhni një pasqyrë dhe zbuloni anët pozitive dhe negative të personalitetit tuaj

  • E.K /
  • 21 qershor 2021 - 08:37
Test psikologjik: Zgjidhni një pasqyrë dhe zbuloni anët pozitive dhe negative të personalitetit tuaj

Keni tre pasqyra para jush. Shikojini nga afër për disa sekonda dhe zgjidhni njërën prej tyre, shkruan “Italia Feed”.

Drejtkëndëshi

Kur marrin një vendim, njerëzsit që kanë bërë këtë zgjedhje drejtohen nga parimet e logjikës dhe mund të organizohen, ashtu si njerëzit përreth tyre, prandaj shpesh mbajnë poste administrative.

Zelli i tyre i shoqëruar me zgjidhjen dhe kokëfortësinë i bën shumë efektivë në zgjidhjen e problemeve.

Ata që zgjedhin një drejtkëndësh karakterizohen nga prakticiteti, përpikmëria, të menduarit racional, besnikëria në marrëdhëniet personale dhe në idetë e tyre.

Ata preferojnë të flasin me zë të ulët dhe pa nxitim, nuk u pëlqen të ngrenë zërin, por kanë vështirësi në komunikim për shkak të mungesës së dëshirës për tu spikatur: fjalimi është plot klishe.

Përfaqësuesit e këtij lloji personaliteti janë të rregullt dhe të rreptë, gjë që manifestohet në zgjedhjen e rrobave: si rregull, njerëzit që mendojnë “jashtë kutisë” preferojnë tonet klasike dhe të qeta.

Karakteristikat pozitive:

Besnik në dashuri

I organizuar

I durueshëm dhe këmbëngulës

I saktë

Karakteristikat negative:

Mungesa e dallimit midis të tjerëve

Mungesa e krijimtarisë

Janë shumë kërkues

Priren të shmangin konfrontimet.

Janë pothuajse të detyruar të organizohen vetë.

Trekëndëshi

Njerëzit që kanë zgjedhur këtë imazh kanë cilësi udhëheqëse. Sidoqoftë, ata janë më të përqendruar në promovimin e tyre sesa tek puna.

Ata përqendrohen në qëllimet e tyre dhe ndihen mirë në një mjedis mjaft konkurrues, dinë të marrin vendime, jo vetëm për veten e tyre, por edhe për të tjerët, dhe argëtohen shumë.

Këta njerëz e vlerësojnë reputacionin e tyre, por hezitojnë të pranojnë gabimet, megjithëse në çdo situatë mund të ndërtojnë një dialog efektiv dhe kuptimplotë, të denjë për politikanët më të talentuar.

Sa i përket cilësive personale të këtij personi, ata preferojnë të shkojnë në punë para të tjerëve. Vështirë se ekziston një situatë që mund ta destabilizojë një person të tillë, dinë të zgjidhin problemet, janë të mirë në punën në ekip.

Karakteristikat pozitive:

Janë ambiciozë

Kanë një dhuratë nga natyra, siç është udhëheqja.

Janë të shoqërueshëm

Aftësi përqendrimi

Janë të kualifikuar për të marrë vendime.

Karakteristikat negative:

Janë dogmatikë

Të padurueshëm dhe të rrezikshëm

Kërkojnë vëmendje

Rrethi

Ata që zgjedhin një imazh rrethor priren të bëjnë gjithçka që është e mundur për t’u sjellë lumturi miqve, të afërmve dhe bashkëpunëtorëve.

Ata janë dëgjues të mrekullueshëm që mund të japin këshilla të vlefshme dhe të “lexojnë” njerëz të tjerë të interesuar për ndërtimin e marrëdhënieve të mira.

Ata janë njerëz socialë që urrejnë të konsiderohen jopopullorë për vendimet e këqija që kanë marrë. Janë gati të luajnë rolin e paqe-bërësve, por jo gjithmonë i ndiejnë kufijtë e privatësisë dhe mund të kalojnë në biseda edhe me të huaj.

Janë pak dembelë, bujarë dhe të ndjeshëm.

Si rregull i përgjithshëm, ata kanë një zë të thellë, të këndshëm dhe një sens të mirë humori. Karakterizohen nga bukuri e papërmbajtshme, gjuhë entuziaste dhe dashuri për veshjet e rehatshme dhe madje të rastësishme.

Karakteristikat pozitive:

Janë të mirë dhe bujarë

Miqësorë

Përpiqen t’i bëjnë të tjerët të lumtur

Të ndjeshëm dhe empatik

Karakteristikat negative:

Melankolikë

Nuk marrin asnjë përgjegjësi

Të pavendosur

Nuk mund të thonë jo

Të manipulueshëm

(Kosova Sot Online)