8 fakte rreth vaginës

  • 22 October 2021 - 08:34
8 fakte rreth vaginës

Na duhet t'ju kujtojmë se flasim shumë pak për shëndetin vaginal, pavarësisht se duhet të ishte e kundërta. Eshtë kaq e rëndësishme ta njihni me detaje që më pas ta doni dhe ta kuptoni drejt! Më poshtë do të gjeni disa informacione rreth saj që me shumë gjasa, s'jua kanë thënë gjatë orës së biologjisë.

1. Vagina kanë fuqinë të pastrohen vetë, prandaj s'duhet të përdorni asnjë lloj solucioni. Kurrë.

2.  Duhet të bëni kujdes me çfarë fusni në ~kopshtin tuaj sekret~. Përfshi këtu lubrifikantët e ndryshëm dhe lodrat e seksit. Eshtë shumë e thjeshtë të harrosh sa delikat është pH rreth vaginës, prandaj mos merrni gjënë e parë që ju del para. Sigurohuni që lodrat të jenë të pastra para përdorimit. 

3. Antibiotikët ndikojnë gjithashtu në pehashin e vaginës, prandaj merrni probiotikët për të balancuar gjërat.

4. Meqë ra fjala tek ekuilibri, urinoni gjithmonë pas seksit. 

5.  Vishni të brendshme miqësore me lëkurën dhe lëreni të "marrë frymë" lirisht. Nëse është e mundur, flini lakuriq.

6.  Kur fshijeni bëjeni nga para-pas. Përsërisim: Para-pas!

7. Shkarkimet vaginale janë komplet normale, prandaj mos u habisni nga çfarë shihni!

8. Duhet të shkoni rregullisht tek mjeku juaj dhe bëni gjithë pyetjet që keni në kokë rreth saj.

(Kosova Sot Online)