Vendosja e pastës së dhëmbëve në zonën e akneve nuk bën aspak mirë

  • E.K /
  • 21 December 2021 - 14:51
Vendosja e pastës së dhëmbëve në zonën e akneve nuk bën aspak mirë

Shpesh kur shohim që kemi një puçërr në fytyrë shkojmë në zgjidhjen më të lehtë, përdorimin e pastes se dhembeve.

Edhe pse asnjë dermatolog nuk na ka thënë kjo është një mënyrë e shpejtë për një zgjidhje.

Dermatologët kanë shpjeguar pse ka dalë ky mit dhe pse nuk duhet të përdoret sot!

"Një herë e një kohë, pasta e dhëmbëve përmbante një përbërës të quajtur triclosan që kishte veti antibakteriale, që mund të kishte përfitime në trajtimin e akneve", thotë Dr. Shah. Gjë që shpjegon pse praktika ishte kaq e popullarizuar në ditët tona. “Që nga ajo kohë, triclosan u hoq nga FDA, dhe tani pasta e dhëmbëve përmban vetëm përbërës që mund të irritojnë lëkurën. Pasta e dhëmbëve është menduar për gojën dhe nuk është e sigurt për lëkurën!"

(Kosova Sot Online)