Iluzioni optik zbulon nëse jeni inteligjent mbi mesataren!

  • E.K /
  • 13 January 2022 - 08:53
Iluzioni optik zbulon nëse jeni inteligjent mbi mesataren!

Gjithçka që duhet të bëni është të shikoni këtë iluzion optik të përbërë nga vija zigzag bardhë e zi

E shihni foton e fshehur prapa dhe a mund ta dalloni se për çfarë bëhet fjalë?

Disa njerëz e shohin atë menjëherë, të tjerët nuk mund ta shohin kaq lehtë dhe kjo është pikërisht ajo që zbulon diçka për inteligjencën.

Nëse shihni një foto midis vijave zigzag, do të thotë se jeni inteligjent mbi mesataren!

Sipas hulumtimit të publikuar në revistën profesionale “Current Biology”, njerëzit që kanë një IQ më të lartë janë në gjendje të fokusohen në detaje dhe të eliminojnë më lehtë informacione më pak të rëndësishme sesa ata që janë më pak inteligjentë.

Për ata që nuk do të kenë mundur të shohin se çfarë fshihet pas linjave (për ata që nuk besojnë, duket qartë kur fotoja zvogëlohet), është një pandë.

Shpërndajeni me miqtë tuaj dhe zbuloni se sa inteligjent është dikush! 

(Kosova Sot Online)