Si të kujdeseni për duart tuaja nga i ftohti apo era e fortë?

  • G.G /
  • 04 February 2022 - 09:58
Si të kujdeseni për duart tuaja nga i ftohti apo era e fortë?

Në dimër, erë, dëborë, shi dhe të ftohtë të gjitha ndikojnë negativisht në lëkurë. Por ndërsa pjesët e tjera të lëkurës sonë janë kryesisht të mbuluara, duart janë pothuajse gjithmonë të zbuluara. Ndaj, gjatë dimrit, duhet të tregoheni veçanërisht të kujdesshëm nëse dëshironi të keni duar të buta.

Këtu janë rregullat për kujdesin e duarve që duhet të ndiqni gjatë dimrit sipas ‘BrightSide’:

-Krem dore dhe krem faktori SPF

Humbja e lagështirës së lëkurës është problemi më i madh pasi edhe larja e zakonshme e duarve e than lëkurën me 25%.

Dielli kontribuon në plakjen e lëkurës dhe shpesh është arsyeja që duart tuaja shpesh duken shumë më të vjetra nga sa jeni në të vërtetë.

-Maskë dore

Mund të blini një maskë dore ose ta bëni në shtëpi dhe është e rëndësishme ta përdorni të paktën një herë në javë.

Nëse e bëni atë në shtëpi, përdorni kremra të trashë bazuar në dyllin e mjaltës dhe nuk do të gaboni.

-Dorashkat

Duart duhet t’i ekspozohen ajrit të ftohtë të dimrit sa më pak të jetë e mundur, kështu që dorashkat janë të nevojshme për mbrojtje.

(Kosova Sot Online)