7 ligjet e tërheqjes që do të ndryshojnë jetën tuaj

  • E.K /
  • 14 March 2022 - 08:31
7 ligjet e tërheqjes që do të ndryshojnë jetën tuaj

Ligji i Tërheqjes është vetëm një seri teknikash që mund të përdorni kur doni të manifestoni diçka. Ju përdorni teknikën dhe manifestoni atë që dëshironi. Nuk ka të bëjë vetëm me gjërat që bëni me qëllim, por ka të bëjë me mënyrën e të menduarit, të folurit dhe të jetuarit gjithë jetën. Kur e kuptoni këtë, bëhet shumë më e dukshme që përdorimi i Ligjit të Tërheqjes është një mënyrë e fuqizuar për të jetuar jetën tuaj. Ligji i Tërheqjes është një udhëzues i thjeshtë ku gjithçka është energji, ashtu si edhe tërheqja. Në thelb, fjalët dhe veprimet e mendimeve krijojnë realitetin tuaj në mënyrë aktive, duke tërhequr të njëjtën energji që po nxirrni.

Niseni ditën me pozitivitet

Mëngjesi është një kohë magjike për mendjen. Ndërsa zgjoheni dhe vendosni veten së bashku për ditën, mendja juaj bën një tranzicion të madh nga e pandërgjegjshmja, bota abstrakte e gjumit dhe e ëndërrimit në realitetin më racional, konkret të jetës së përditshme. Ajo që jeni duke menduar, ndjerë dhe besuar gjatë kësaj kohe ka një efekt të thellë në tërë ditën tuaj. Fillimi i ditës me një pohim pozitiv është një nga gjërat absolute më të mira që mund të bëni për veten!

Sapo të zgjoheni, deklaroni pozitivitet për ditën! Bekojeni! Gjeni diçka për të qenë mirënjohës dhe përqendrohuni tek ajo. Vendosni qëllimin (për paqe, pozitivitet, bollëk – çfarëdo të jetë) në nënndërgjegjen tuaj për të filluar menjëherë gjetjen e arsyeve që dita të jetë fantastike! Mëngjesi është gjithashtu një kohë e shkëlqyeshme për të bërë praktika shpirtërore si yoga apo meditim, ose t›i jepni vetes të paktën një dozë të vogël të diçkaje që doni, qoftë muzikë, shkrime krijuese, një filxhan kafe apo çaj, ose ca kohë përkujdesje maces tuaj.

Ruani ekuilibrin

Pavarësisht kush jeni ose çfarë bëni, gjithmonë do të hasni një shkallë të caktuar negativiteti gjatë gjithë ditës tuaj ndërsa bashkëveproni me botën dhe e ndjeni atë të bashkëveprojë me ju. Kuptoni që nuk bëheni mjeshtër i Ligjit të Tërheqjes duke shmangur negativitetin deri në atë pikë sa të mohoheni. Po, ne gjithmonë bëjmë atë që mund të bëjmë për të qëndruar në një mjedis pozitiv dhe të mendojmë pozitivisht, por nganjëherë duhet të hidhemi gjithashtu në baltë dhe të kryejmë disa punë.

Për fat të mirë tonin, mendimet, ndjenjat dhe besimet pozitive janë shumë, po shumë më të forta se ato negative. Ajo që do të thotë kjo është se ju mund të ndihmoni në ekuilibrimin e shkallës së asaj që po manifestoni gjatë jetës suaj të përditshme duke marrë vetëm disa minuta (idealja rreth 10) çdo ditë për të menduar qëllimisht vetëm mendime pozitive. Duke e bërë këtë, qoftë duke i shkruar në letër, apo duke vizualizuar mendime, ngjarje dhe kujtime të lumtura në mendjen tuaj, do të filloni të vini re me shpejtësi një kthesë të shkallës në atë se sa gjëra pozitive dhe ngjarje gjejnë rrugën e tyre në jetën tuaj.

Jepini vetes momentin e tashëm

Bëni një pushim nga rryma e vazhdueshme e mendimeve që kalojnë nëpër mend (në yoga) duke e rikthyer veten në momentin e tanishëm. Të qenit plotësisht i pranishëm përshpejton në mënyrë drastike përparimin e procesit të manifestimit. Në momentin aktual mund të gjesh vërtet paqe dhe gëzim thellësisht autentik. Dhe është kjo që do të shfaqë me të vërtetë lumturinë, përmbushjen dhe bollëkun që ne dëshirojmë në thellësinë e qenies sonë – dhe jo objektet, paratë, ngjarjet ose gjëra të tjera të jashtme që priremi t’i kapim. Lumturia e vërtetë është një gjendje, jo një objekt, ngjarje ose rrethanë e jashtme. Për të filluar praktikimin e pranisë, thjesht bëni pushime 1-2 minutëshe disa herë gjatë ditës për të ndaluar, marrë frymë, lëreni mendjen për një sekondë dhe shijoni pasurinë e asaj që po ndodh tani. Sa më shpesh ta bëni këtë, aq më shumë do të filloni të kuptoni se sa e këndshme është jeta juaj.

Pyetja magjike

Para se të shtriheni për të fjetur, ekziston një pyetje shumë e thjeshtë dhe magjike që mund t’i bëni vetes, e cila ka potencialin të ripërqendroni mendjen tuaj, si në nivelin e ndërgjegjshëm dhe atë të nënndërgjegjshëm, të mirënjohjes, bekimeve dhe mirësisë. Pyetja është kjo: Cila ishte gjëja më e mirë që më ndodhi sot? Duke i bërë vetes pyetjet e duhura, nxjerrim pavetëdijshëm përgjigje në mendjen tonë që na ndihmojnë në jetën e përditshme. Sepse një pyetje inkurajon nënndërgjegjeshëm mendjen t’i përgjigjet asaj. Duke i bërë vetes pyetjet e duhura, nxjerrim përgjigje në pjesët më të thella të mendjes sonë që bëjnë një ndryshim të madh në atë që manifestojmë në jetën tonë të përditshme.

Mësoni të hyni ngadalë në valët e trurit

Sekreti i hyrjes në gjendje të ngadaltë të valëve të trurit është njohur dhe përdorur nga të urtët, mistikët dhe shamanët në të gjitha periudhat kohore, disiplinat dhe pjesët e botës. Ky është përbërësi kryesor në manifestimin e asaj që ju dëshironi në botë. Ky sekret është “sekreti prapa sekretit”. Teoria moderne është se këto gjendje të ngadalta të valëve të trurit (alfa, teta, delta) i mundësojnë mendjes së vetëdijshme që të komunikojë më qartë me mendjen e nënndërgjegjshme. Kjo do të thotë që kur të jeni në këto kushte, ajo që mendoni, vizualizoni dhe ndjeni me vetëdije, do të programojë më shpejt dhe fuqishëm në nënndërgjegje për t’i shfaqur këto gjëra.

Sa më e ngadaltë të jetë vala e trurit, aq më shpejt ka aftësinë mendja të veprojë mbi nënndërgjegjen për t’u krijuar në sferën fizike. Fjalët dhe veprimet e mendimeve tuaja krijojnë në mënyrë aktive realitetin tuaj duke tërhequr të njëjtën energji që po nxirrni. Mënyra më efektive për t’i dhënë vetes hyrje të pakufizuar dhe pa mundim në këto gjendje është përmes përdorimit të teknologjisë së ndërveprimit të valëve të trurit. Brainwave Entrainment është procesi i sinkronizimit të trurit me frekuenca dhe modele specifike të ngulitura në pista audio. Këto frekuenca ndërlidhen me emocionet specifike, ndjenjat dhe madje edhe nivelet e energjisë.

Përdorni pyetjet pozitive “Po sikur?”

Pyetjet pozitive ju ndihmojnë shumë të shfrytëzoni gjendjen tuaj emocionale dhe shpeshherë funksionojnë shumë më mirë sesa pohimet pozitive në formën e një deklarate. Pyetjet i hapin derën mundësisë. Kur ndiheni keq, thjesht provoni të pyesni veten “po sikur?” pyetje që përfundojnë me një shënim pozitiv. Ja disa shembuj: Po sikur të gjitha të funksionojnë saktësisht si dua unë, ose më mirë? Po sikur gjërat të jenë ashtu siç janë sepse kjo është ajo që duhet të ndodhë që unë të arrij qëllimet e mia? Po sikur e gjitha të jetë një keqkuptim dhe gjithçka të jetë në rregull? Po sikur të shkoj në shtëpi dhe t’i harroj të gjitha këto, dhe të zgjidhet vetë? Po sikur ai person tërheqës atje të fantazojë për mua tani? Po sikur të vija nga ato para që më duhen në mënyrën më të papritur?

Mësoni si të frymoni

“Çfarë?! Unë kam marrë frymë tërë jetën time! Mendoj se di ta bëj atë.” Fryma është një nga funksionet më të çuditshme trupore sepse mund të operohet plotësisht nga mendja e vetëdijshme, ose t’i dorëzohet mendjes së pavetëdijshme dhe të harrohet. Të mësuarit për të luajtur me frymën tuaj me vetëdije është një çelës i madh për t’u bërë më të vetëdijshëm për gjithçka tjetër si në trupin dhe mendjen tuaj. Modelet e frymëmarrjes që ne përdorim në mënyrë të pavetëdijshme nga momenti në moment, nga dita në ditë, ndikojnë drejtpërdrejt në shëndetin tonë fizik, mendimet dhe emocionet tona.

Këto modele ndikojnë gjithashtu në rrjedhën tonë delikate të energjisë që mund të ndikojë më tej në çdo aspekt të realitetit tonë fizik, mendor dhe shpirtëror. E gjithë kjo mund “të përditësohet” dhe të përdoret në avantazhin tuaj duke mësuar teknikat e frymëmarrjes jog-ike dhe praktikuar gjatë gjithë ditës. Edhe marrja e një momenti çdo ditë për të sjellë vëmendjen tuaj në frymëmarrje dhe për të marrë frymëmarrje të plota, të thella në bark, do të krijojë një ndryshim të fuqishëm në jetën tuaj.

Nëse nuk dini nga t’ia filloni me këtë, thjesht filloni duke u zotuar të bëni 3 pauza pushimi çdo ditë për të marrë thjesht frymë thellë për disa minuta. Ju do të habiteni me rezultatet!

AKTIVIZONI LIGJIN E TËRHEQJES NË JETËN TUAJ

E dini se cila është gjëja më e mirë për të gjitha këto mbrojtje të Ligjit të Tërheqjes? Të gjithë bëjnë përpjekje minimale, megjithatë japin rezultate të larta. Mos harroni se mund t’i zgjidhni këto sekrete për t’ju ndihmuar të merrni rezultatet që dëshironi në jetën tuaj. Por cilën praktikë të zgjidhni, është e rëndësishme që ta praktikoni atë vazhdimisht!

Një këshillë e fundit për të gjitha këto është se duhen afërsisht 20-30 ditë praktikë ditore që truri të ndërtojë një rrugë të re nervore. Pse të mos i merrni këto këshilla dhe t’i ktheni ato në zakone, në vend të gjërave që bëni herë pas here? Përdorimi i Ligjit të Tërheqjes është shumë më i ngjashëm me mënyrën se si uji gdhend rrugën e tij në shkëmb. Është qëndrueshmëria ose frekuenca e praktikës dhe akumulimi i kësaj qëndrueshmërie që do t’ju sjellë atë që dëshironi.

(Kosova Sot Online)