A është e sigurt të kryeni seanca Botox-i gjatë periudhës së shtatzënisë?

  • G.G /
  • 19 May 2022 - 11:43
A është e sigurt të kryeni seanca Botox-i gjatë periudhës së shtatzënisë?

Shtatzënia është një periudhë me shumë komplekse edhe pse është një kohë gëzimi kur fëmija juaj fillon të rritet.

Fatkeqësisht, disa trajtime bukurie mund të jenë të dëmshme gjatë shtatzënisë. E vërteta është se ka disa gjëra që duhet t’i shmangni kur jeni shtatzënë dhe disa gjëra që nuk duhet t’i shmangni.

Gjatë shtatzënisë së hershme, është mirë të konsultoheni me gjinekologun ose maminë tuaj për të parë se cili është qëndrimi i tyre ndaj trajtimeve të bukurisë që keni bërë rregullisht.

Nga lyerja e flokëve deri te përdorimi i acidit hialuronik gjatë shtatzënisë, çdo trajtim bukurie ka potencialin të sjellë një sasi të caktuar rreziku gjatë shtatzënisë. Shpesh, nuk është vetë procedura që përbën rrezik, por në vend të kësaj, produktet që përdoren mund të jenë të dëmshme për një fetus në rritje.

Botoksi dhe shtatzënia mund të mos jenë kombinimi perfekt.

Ndërsa Botox-i është zakonisht i sigurt për njerëzit normal, shtatzënia është një kohë e imunitetit të ulur kështu që duhet të jeni tepër të kujdesshëm me procedurat që bëni në trupin tuaj. Shqetësimi është se çfarë ndodh nëse bakteret kalojnë nga vendi origjinal i injektimit në pjesë të tjera të trupit.

Dr. Dendy Engelman pajtohet dhe thotë se shumica e grave shtatzëna nuk pranojnë të jenë subjekte kërkimore, “Nuk janë bërë studime të mjaftueshme mbi këtë temë dhe është pothuajse e sigurt që nuk do të ketë kurrë” .

Rrjedhimisht, rreziqet e panjohura mund të jenë të rrezikshme. Dr. Kelly Culwell thotë: “Ashtu si me këdo që merr Botox, nëse toksina përhapet përtej zonës së injektimit, ju mund të zhvilloni botulizëm, i cili mund të jetë një gjendje kërcënuese për jetën.”

Në fund, është më mirë të gabosh në anën e sigurisë dhe të anashkalosh Botox-in gjatë shtatzënisë.

Mbani në mend disa nga alternativat më të mira të botoksit për të hequr qafe rrudhat janë kremrat aktualë që përmbajnë antioksidantë natyralë dhe acide yndyrore omega.

(Kosova Sot Online)