Pse Universi na bashkon me njerëz të rinj? Ja ku i keni 8 arsye

  • E.K /
  • 10 June 2022 - 14:21
Pse Universi na bashkon me njerëz të rinj? Ja ku i keni 8 arsye

Ka shumë arsye pse Universi na bashkon me të gjitha llojet e njerëzve:

1. Të zgjohesh së brendshmi

Ka njerëz që na bëjnë të dyshojmë dhe na bëjnë pyetje. Ndonjëherë ata bëhen pjesë e përhershme e jetës sonë, ndonjëherë qëndrojnë atje për një kohë shumë, shumë të shkurtër, por në të dyja rastet na ndihmojnë të gjejmë një pjesë tjetër nga vetja jonë. Ne nuk kemi nevojë t’i duam këta njerëz, por nuk mund të bëjmë pa ta.

2. Për të ngrohur zemrat tona

Këta njerëz shfaqen në jetën tonë kur ndihemi si një qiri i fryrë dhe na duket se nuk na bëhet vonë për asgjë. Ata nuk e lënë trishtimin të bjerë mbi ne me gjithë peshën e vet dhe bëjnë ato gjëra në dukje të vogla për ne që na ndihmojnë, shtrëngojnë dhëmbët, si të ecim përpara pavarësisht gjithçkaje. Në pjesën më të madhe, këta njerëz fluturojnë nëpër jetët tona me shpejtësinë e një meteori dhe nuk dëgjojmë më për ta, por kujtimet tona për ta mbeten dhe i kujtojmë për një kohë të gjatë.

3. Të jenë përherë me ne

Këta janë të njëjtët njerëz që bëhen pjesë e jetës sonë, përgjithmonë. Ata mbeten me ne, pavarësisht nga të gjitha vështirësitë që dalin në rrugën tonë në jetë. Këta janë miqtë, të afërmit dhe të dashurit tanë. Këta janë gjithmonë të gatshëm të na kapim nëse biem.

4. Për të na dhënë një mësim

Këta janë njerëzit nga të cilët mund të mësojmë. Ndonjëherë mësimet e tyre rezultojnë tepër të ashpra dhe ndonjëherë vetë “mësuesit” janë jashtëzakonisht larg ideales, por nuk ka rëndësi se si zhvillohet marrëdhënia juaj me këta njerëz. Mos harroni një gjë: Nëse Universi po përpiqet t’ju mësojë diçka, ai e bën atë për një arsye.

5. Për të na ndihmuar të rritemi mbi veten tonë

Këto janë ato që na ndihmojnë të kapërcejmë vijat më të errëta në jetën tonë. Ata qëndrojnë me ne kur thyejmë zemrat tona ose humbasim njerëzit e dashur. Ndonjëherë ata qëndrojnë me ne përgjithmonë, ndonjëherë zhduken në mënyrë të padukshme, sapo shiriti i lehtë zëvendësohet nga ai i errët. E gjitha varet nga roli i madh që ata duhet të luajnë në jetën tuaj.

6. Për të na kujtuar diçka

Këta njerëz, thjesht me praninë e tyre, na kujtojnë diçka që as nuk do ta kujtonim pa ta. Ata na kujtojnë se nuk jemi vetëm, se kjo botë është shtëpia jonë e përbashkët dhe gjithmonë do të ketë nga ata që janë të gatshëm të na ofrojnë një shpatull kur të kemi nevojë. Ndonjëherë, kur jemi pothuajse gati të dorëzohemi, këta të huaj na ndihmojnë të ngrihemi në këmbë duke na kujtuar se jeta jonë nuk është aq e vështirë sa mendojmë.

7. Për të na treguar se çfarë dhe kë meritojmë apo nuk meritojmë

Këta njerëz janë disi të ngjashëm me ata që na ndihmojnë të rritemi mbi veten tonë; ose më mirë, të dy janë të ngjashëm dhe jo. Ata mund të jenë njerëzit më të mrekullueshëm ose më të tmerrshëm në jetën tuaj, në varësi të rrethanave. Nga këta njerëz varet, nëse do t’i lësh në jetën tënde apo do distancohesh prej tyre. Për shembull, kur përballemi me dikë që realisht nuk e meritojmë në jetën tonë, sado keq të kemi mëkatuar, nxjerrim përfundime dhe nuk lejojmë që njerëz të tillë toksikë të na vijnë pranë. Fatkeqësisht, jo gjithmonë nxjerrim përfundimet e duhura herën e parë, por kjo është jeta.

8. Për të mësuar diçka nga ne

Këta janë njerëzit për të cilët ne duhet të bëhemi mentorë dhe mësues…Kush e di, ndoshta duke komunikuar me ta, do t’u mësoni diçka jo vetëm këtyre njerëzve, por edhe vetes. Jo pa arsye thonë se për këtë ne kemi nevojë që nxënësit të kenë nga kush të mësojnë dhe Universi herë pas here na dërgon njerëz për të cilët është jashtëzakonisht e rëndësishme të dëgjojmë se çfarë mund të themi.

(Kosova Sot Online)