10 fakte interesante për puthjen!

  • G.G /
  • 11 August 2022 - 23:41
10 fakte interesante për puthjen!

Gratë i pëlqejnë puthjet më shumë sesa burrat

Ndërsa disa mund të pretendojnë se knaqësia është e njëanshme, ka pasur një numër studimesh që tregojnë se gratë kënaqen duke u puthur më shumë sesa homologët e tyre meshkuj.

Puthja më e gjatë në rekordin e fundit

Ekkachai Tiranat dhe Laksana Tiranat nga Tajlanda u puthën për më shumë se 58 orë dhe për problemet e tyre ata morën një çmim parash, dy unaza diamanti dhe një vend në Librin e Rekordeve Botërore”Guinness”.

Ligjet kundër puthjeve

Në pjesë të caktuara të Shteteve të Bashkuara ka akoma ligje kundër llojeve të caktuara të puthjeve. Një shembull është në vendin Cedar Rapids Iowa, i cili nuk lejon një grua të puthë burrin e saj të dielën.

Qytetit Seattle vërtet i pëlqen puthja

Një studim tregoi se njerëzit që jetojnë në Seattlle të  SHBA-së puthen mesatarisht me 5.5 herë në ditë. Kjo është më e mira në vend.

Puthja është johigjenike

Kur njerëzit puthen ata janë duke tregtuar diku nga 10 milionë dhe 1 miliard baktere. Herën tjetër kur të jeni gati për një puthje sigurohuni që keni pastruar dhëmbët së fundmi.

Puthja mund të jetë e frikshme

Për shkak se ekziston një frikë e pothuajse gjithçkaje ka pak puthje. Kjo frikë quhet Flemaphobia dhe është e rrënjosur në frikën e mikrobeve që kalohen kur puthen.

“Puthjet e prapanicës” – është një fyerje e vjetër

Hera e parë që dikush i tha një personi tjetër “puthe bythen time” ishte viti 1702. Ishte një mënyrë e ngjashme për t’i thënë dikujt të shkonte në ferr.

Majmunët puthen gjithashtu

Njerëzit nuk janë qeniet e vetme që puthen. Majmunët janë parë duke shfaqur sjellje “si puthja”. Mjaft interesante, ata kanë tendencë ta bëjnë këtë pas një beteje. Me fjalë të tjera majmunëve u pëlqen të puthen dhe të grimohen.

Puthja e parë

Një studim pyeti 500 njerëz për puthjet e tyre të preferuara dhe puthja e tyre e parë ishte ndër ato që u kujtuan më shumë.

Puthja “franceze” dikur ishte një fyerje

Kthehemi në vitet 1920 kjo formë e puthjes që ne e quajmë puthje “franceze” konsiderohej si negative, duke u quajtur si puthje e ekzagjëruar.

(Kosova Sot Online)