Psikologët e ngjyrave thonë se këto nuanca në dhomën tuaj rrisin mirëqenien

  • G.G /
  • 17 August 2022 - 10:33
Psikologët e ngjyrave thonë se këto nuanca në dhomën tuaj rrisin mirëqenien

Ngjyra ka aftësinë e fuqishme për të ndikuar në disponimin tonë dhe për të ngritur shpirtin tonë. Megjithatë, shumë prej nesh luftojnë për të zgjedhur një ngjyrë që ka një efekt vërtet pozitiv. Pra, cilat ngjyra e bëjnë një dhomë të ndjehet e lumtur?

Cilat ngjyra e bënë një dhomë të duket më “happy”?

Tonet e ngrohta me energji të lartë

“Në përgjithësi, tonet e ngrohta të të verdhës dhe portokallisë, livando dhe bluja e ngrohtë, si mëtrikja dhe e kuqja e ngrohtë apo roza e ngrohtë lidhen me lumturinë”.

Blu qielli e ndritshme

Shtimi i ideve të dhomës blu në shtëpinë tuaj flet për qiellin blu dembel të verës, duke i ofruar shtëpisë tuaj një atmosferë ditësh të nxehta gjatë gjithë vitit.

Zarzavatet e frymëzuara nga natyra

“E gjelbërta është një kënaqësi për t’u përdorur – ngjyra kryesore e natyrës dhe e jashtme. E gjelbërta është familja e përsosur e ngjyrave për të ofruar qetësi dhe qetësi dhe për këtë arsye ka fleksibilitetin për t’u aplikuar në çdo dhomë në të gjithë shtëpinë, por është veçanërisht e mrekullueshme për dhomat e gjumit dhe dhomat e ndenjes. Simbolizon rinovimin dhe rritjen”, shpjegon Patric

Cilat ngjyra shkaktojnë ankth?

 

E kuqja e motorit të zjarrit mund të jetë ngjyra tepër stimuluese, me shumë njerëz që e lidhin hijen me rrezik ose paralajmërime. Për shkak të kësaj, është e mençur të shmangni përdorimin e të kuqve me ngopje të lartë dhe të zvogëloni skemën.

Cila është ngjyra më pozitive?

Një nga ngjyrat më pozitive konsiderohet të jetë e verdha. Një nga nuancat më të bukura të pranverës, e verdha nuk shihet shpesh në ambientet e brendshme, por funksionon mirë për të dyja hapësirat energjike, ose e tonifikuar me ngjyra neutrale si një theks për ngjyrat e ndritshme dhe të lumtura.

(Kosova Sot Online)