Si të kesh më shumë vetëbesim në një marrëdhënie dashurie?

  • G.G /
  • 18 August 2022 - 10:52
Si të kesh më shumë vetëbesim në një marrëdhënie dashurie?

1. Merrni parasysh këndvështrimin e partnerit tuaj

Nëse keni nevojë për një rritje të vetëbesimit sepse jeni nervoze për t’i shprehur mendimet tuaja partnerit tuaj, mund t’ju ndihmojë të merrni parasysh mënyrat e ndryshme që ai mund të reagojë ndaj asaj që keni për të thënë. Në këtë mënyrë, ju nuk jeni të kapur në befasi.

Duke u përgatitur, ka më pak gjasa që të tërhiqeni në një debat.

Duke planifikuar atë që dëshironi të thoni dhe përgjigjet e mundshme ndaj partnerit tuaj, mund të qëndroni të qartë dhe të sigurt në atë që dëshironi të arrini. Ju mund të shmangni emocionet dhe mbingarkesën, ndërkohë që tregoni se jeni ende duke marrë parasysh perspektivën e tyre.

2. Mos harroni vetëvlerësimin tuaj

Ju jeni krejtësisht unike. Është e lehtë të harrosh se sa të mrekullueshme je, ose duke e krahasuar veten me të tjerët ose duke i lënë mendimet negative të të turbullojnë kokën.

Nëse jeni duke luftuar me vetëbesimin, kjo mund të ketë një ndikim të madh në pjesë të ndryshme të jetës tuaj, por veçanërisht në marrëdhënien tuaj.

Të qenit i pakëndshëm në lëkurën tuaj mund të ndikojë se sa intime jeni me partnerin tuaj dhe të ulë besimin tuaj në aftësinë për ta mbajtur atë të interesuar për ju. Kjo mund të çojë në pasiguri dhe një nivel të pashëndetshëm kompromisi nga ana juaj, ndërsa përpiqeni të bëni gjithçka për ta bërë partnerin tuaj të qëndrojë.

3. Jini proaktive dhe ji vetvetja

Njerëzit që janë të sigurt për veten dhe e dinë se çfarë duan, qoftë në shtëpi apo në dhomën e gjumit, janë shumë seksi.

Besimi është një hap i madh, ndaj mos kini frikë ta përqafoni atë.

Ju mund të jeni po aq tërheqëse për dikë dhe pa grim.

Nëse dëshironi dicka nga partneri juaj, mos kini frikë ta kërkoni atë. Jo gjithmonë duhet ta lini partnerin tuaj të jetë ai që do të iniciojë intimitetin dhe mund të zbuloni se çfarë ndryshimi është për ju të dy.

4. Vishuni siç dëshironi

Kur keni bërë përpjekje me flokët dhe grimin tuaj dhe keni veshur një veshje të preferuar, vetëbesimi juaj rritet.

Po, është e rëndësishme të ndiheni rehat me veten tuaj dhe në marrëdhënien tuaj, pavarësisht se si visheni, dhe partneri juaj duhet t’ju dojë çfarëdo që keni veshur.

Veshja për këtë rast mund t’ju ndihmojë të keni besim në punë ose në situata sociale që normalisht do t’ju lënë të ndiheni në ankth.

5. Mos e “mbytni” partnerin tuaj

Mund të mos jetë e qartë për ju në fillim se ju mungon besimi kur bëhet fjalë për marrëdhënien tuaj.

Ju mund të mos e kuptoni se veprimet dhe emocionet tuaja vijnë nga një vend pasigurie derisa të shikoni mirë atë që po ndjeni në të vërtetë.

Një nga mënyrat se si mund të kuptoni se ju mungon njëfarë besimi te partneri juaj është nëse po përpiqeni ta kontrolloni ose ta mbytni atë.

Nëse e gjeni veten duke i gjurmuar në mediat sociale ose duke u përpjekur të kontrolloni mesazhet e tij dhe duke shkaktuar debate sa herë që ai është larg jush me miqtë e tyre, mund të jetë se jeni të shqetësuar për marrëdhënien tuaj.

Flisni hapur me njëri tjetrin. Nuk është zgjidhje e shëndetshme nëse ju mendoni të kontrolloni gjatë gjithë kohës partnerin tuaj.

(Kosova Sot Online)