Kujdesi i fermentuar i lëkurës

  • A.P /
  • 14 November 2022 - 15:22
Kujdesi i fermentuar i lëkurës

A e keni hasur ende këtë trend të ri të quajtur kujdesi i fermentuar i lëkurës?

Lëkura e bukur nuk është diçka që mund ta arrini brenda natës, ajo ka të bëjë shumë me atë që përfshini në regjimin tuaj të kujdesit të lëkurës. 

 

Të kesh lëkurë të shkëlqyer ka të bëjë me zgjedhjen e përbërësve të duhur për lëkurën tënde! 

Ndërsa ngrënia e një diete të shëndetshme është e rëndësishme për bukurinë, transmeton gazeta “Kosova Sot Online”,  është jetike që të keni gjithashtu një rutinë të mirë të kujdesit të lëkurës. 

Me një sërë rutinash për kujdesin e lëkurës atje, mund të jetë e ndërlikuar të zgjidhni atë që funksionon për ju! 

Një trend i kujdesit për lëkurën që është ngjitur lart në listë është kujdesi i fermentuar i lëkurës.

Procesi i fermentimit përfshin zbërthimin e mikroorganizmave si bakteret, gjë që ndihmon në ndryshimin e strukturës së tyre kimike në diçka të re, transmeton gazeta “Kosova Sot Online”.Studimet kanë treguar se produktet e fermentuara përmbajnë substanca miqësore për lëkurën si probiotikët dhe acidi laktik. Gjithashtu, ato janë përdorur për dekada në industrinë e bukurisë dhe ndryshe.

(Kosova Sot Online)