Ja si të pastroni pjesët më të vështira të shtëpisë tuaj

  • A.P /
  • 18 November 2022 - 15:04
Ja si të pastroni pjesët më të vështira të shtëpisë tuaj

Nëse rutina juaj e zakonshme e pastrimit konsiston në një mbyllje të shpejtë rreth tapeteve me fshesë me korrent, mund të ketë disa zona të shtëpisë që ende kanë nevojë për vëmendjen tuaj (më falni). Por mos u shqetësoni, arritja në ato pika të ndërlikuara për një pastrim të plotë nuk kërkon aftësi akrobatike dhe shumë pajisje – ja çfarë duhet të dini…


Arritja e pluhurit, papastërtisë dhe flokëve nën divane ose shtretër me ulëse të ulët mund të ndihet si një detyrë e pamundur (ndokush tjetër ndeshet me tufa të mëdha sanë me qime kafshësh shtëpiake herë pas here?), transmeton gazeta “Kosova Sot Online”, kështu që përdorimi i një fshesë me korrent të krijuar për hapësira të vështira për t'u arritur. do të jetë një lëvizje e zgjuar për nivelet e pastërtisë dhe shpinën tuaj.

Le të jemi të sinqertë - sa shpesh pastroni vërtet? Një mënyrë e mirë për të filluar është me një pluhur mujor për të hequr çdo papastërti, push ose qime të mbetura, veçanërisht për familjet me kafshë shtëpiake ose që vuajnë nga alergjitë (mund të mos e dalloni pluhurin deri nga afër - prandaj përgatituni).

Pluhurat me doreza të gjata me koka mikrofibra janë të shkëlqyera për tavanet (ato nuk do të kapin të gjithë pluhurin dhe papastërtitë, por do ta largojnë atë që t'i fshini më pas). Ose provoni një pajisje të tillë si pastruesin vertikal të Shark me teknologjinë e heqjes - tubi mund të shkëputet nga baza dhe të përdoret për të pastruar lart mbi kokën tuaj.

Ndërsa fokusi juaj është në të gjitha gjërat, gjeni kohë për të fshirë majat e kornizave të dyerve dhe për të ndryshuar çdo llambë në pulsim. Shmangni përdorimin e çdo gjëje që mund të gërvishtin zona delikate të tilla si tavanet (ngjisni ngjitësit e furçave të buta) dhe tregohuni të butë rreth formacioneve dekorative.


Shkallët kërkojnë një goditje të fortë, kështu që ka nevojë për TLC të rregullt, por heqja e të gjithë papastërtive, pushit dhe qimeve të kafshëve shtëpiake që grumbullohen mund të jetë një detyrë e mundimshme, për të mos thënë dërrmuese.


(Kosova Sot Online)